Igor Dodon își pregătește costumul de PREMIER? „Dar eu pot să pun bețe în roate? Așa ca și-n șah - când se termină o partidă, imediat se începe a doua. Și a doua va fi mult mai interesantă”
Igor Dodon nu ascunde faptul că ar fi interesat de funcția de prim-ministru, în cazul în care va pierde alegerile prezidențiale în fața Maiei Sandu. Totuși, până atunci, candidatul „independent” este determinat să scoată lumea în stradă, pentru ca să-și „apere victoria”.
Într-un interviu pentru Europa Liberă, Igor Dodon a făcut declarații contradictorii privind scoaterea cetățenilor în stradă. Pe de o parte spune că-și va recunoaște înfrângerea, iar pe de altă parte - că va scoate lumea în stradă.
„Da’ pentru ce să chem lumea în stradă? Eu sunt pentru stabilitate și pentru liniște. Eu pot să chem lumea în stradă doar în cazul când cineva va pune în pericol victoria mea la alegerile prezidențiale. Și atunci eu voi chema lumea în stradă și lumea va ieși. Noi avem mai mult potențial de mobilizare decât oponenții noștri politici. Și noi o să-l mobilizăm, noi o să-l mobilizăm masiv pentru a apăra victoria. Și gata”.
Întrebat dacă va pune bețe în roate Maiei Sandu, în cazul că dânsul pierde cursa prezidențială, Dodon a spus: „Dar eu pot să pun bețe în roate?... (Dacă pierde n.r.) O să felicit oponentul, o să-i doresc sănătate, succes și așa ca și-n șah, și-n toate lucrurile, când se termină o partidă, imediat se începe a doua. Și a doua va fi mult mai interesantă, indiferent de rezultat. Și noi suntem pregătiți pentru asta”, a precizat Dodon.
În același context, candidatul Dodon a lăsat să se înțeleagă că „a doua partidă de șah” presupune preluarea funcției de premier, dar „nu în formula asta”.
„În care formulă? Cine știe?... Poate vor fi anticipate la anul și o să revenim la acest subiect”, a punctat sursa citată.
Acesta a mai adăugat că alegeri anticipate vor fi, cel mai probabil, la anul viitor.
„Anticipatele cel mai probabil vor fi în anul următor. (...) Eu nu mi-am schimbat opinia referitor la dizolvarea Parlamentului, eu consider că acest Parlament trebuie dizolvat. Eu cred că în ambele situații (în cazul în care pierde alegerile prezidențiale sau le câștigă n.r.) anticipatele, cel mai probabil, vor fi în anul următor. Întrebarea e când și cum, și prin ce metode poatefi dizolvat Parlamentul – demisia Guvernului sau blocarea activității Parlamentului? Dizolvarea acestui Parlament fără poziția socialiștilor este imposibilă. Nimeni în afară de Dodon și Maia Sandu nu ar avea interes să fie dizolvat acest Parlament. Marea majoritate dintre ei, cu excepția lui Șor, nu trec în Parlament. De aceea, niciun interes nu are nici Filip, nici Candu, nici Năstase. Dizolvarea Parlamentului depinde doar sau în mare parte de poziția PSRM. După data de 15 noiembrie o să fie necesar un dialog ori pentru dizolvare, ori pentru constituirea unei majorități.
Dar dacă vorbim de dizolvare, atunci eu aș prefera ca să trecem pandemia, să trecem perioada de iarnă, pentru că cetățenii R. Moldova asta își doresc acum. Vom reveni la subiectul acesta când va fi cald afară, atunci când, sper, vom avea vaccinul și vom trece de pandemie, prin luna aprilie-mai. Atunci vom lua decizia ce facem. Mergem la anticipate în vară, în toamnă? Ca să dăm șansă tuturor. Eu așa văd lucrurile”, a conchis Igor Dodon.
Alegărorii din R. Moldova cu cetățenie română au ieșit în număr mare să aleagă PREȘEDINTELE României. Peste 80 000 de persoane au votat la cele 59 de secții de votare din R. Moldova
Un rabin cu cetățenia R. Moldova, ucis în Emiratele Arabe Unite. Tel Avivul promite răzbunare, iar Chișinăul monitorizează situația
Alegeri prezidențiale în România: Număr-record al cetățenilor români din R. Moldova care au mers la urne pentru a alege președintele tuturor românilor