Igor Dodon este contrazis și de Kremlin în privința „înțelegerilor” cu Putin privind reducerea PREȚULUI la gazele naturale. NU s-a ajuns la o decizie finală
Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putim, Dmitri Peskov, infirmă anunțul lui Igor Dodon, care a spus că a ajuns cu Vladimir Putin la un consens privind ieftinirea prețului la gaze livrate R. Moldova.
Potrivit publicației gazeta.ru, care îl citează pe reprezentantul Kremlinului, Dmitri Peskov, cel mai probabil Dodon a reușit să obțină o reducere la gaze de la Putin, dar rămâne o taină cu cât va fi redus prețul la gaze pentru moldoveni.
Peskov „l-a corectat puțin pe Dodon”, precizând că subiectul gazelor într-adevăr a fost discutat, dar, totodată, lasă să se întrevadă că o decizie finală privind o reducere pentru Republica Moldova nu a fost luată așa cum s-a grăbit Dodon să anunțe, transmite deschide.md.
Negocierile privind gazele „sunt aproape de finalizare”, a accentuat Peskov.
Președintele Dodon, care în ultima săptămână a fost de două ori la Moscova, a anunțat că s-a înțeles cu Putin că prețul la gaze nu va crește în acest an, iar pe viitor ar putea să se diminueze.
Pe de altă parte, reprezentanții Companiei ucrainene „Naftogaz” spun că R. Moldova a ar putea cumpăra gaze la prețul de maximum 190 de dolari pentru mia de metri cubi și nu cu 237 de dolari, cum s-a înțeles Dodon cu Putin. „Matematica simplă spune că, dacă R. Moldova acum ar cumpăra gaze din Slovacia şi l-ar transporta prin Ucraina, preţul la intrare ar fi de aproximativ $190 (pentru o mie de metri cubi). În timp ce „preţul frăţesc, oferit cu reducere” de la „Gazprom”, este de $237, care este cu 20% mai mare decât preţul de piaţă disponibil pentru R. Moldova”, afirmă reprezentanţii „Naftogaz”.
„Moldovagaz”, controlată de „Gazprom”, solicită MAJORAREA tarifelor la gazele naturale: „Solicitarea vine în condițiile unei creșteri considerabile a prețurilor pe piața internațională”
UTIL // Cum puteți reduce factura la încălzire: Sfaturi de la „Termoelectrica”
Primarul orașului Șoldănești, cercetat PENAL pentru corupție. Oficialul, împreună cu alți subalterni de-ai săi, ar fi perceput sistematic câte 10% din valoarea contractelor atribuite unor agenți economici