Ţi s-a furat din buzunar? Vezi ce recomandă poliţiştii
Aglomeraţia şi agitaţia din transportul public de pasageri, pieţele și centrele comerciale, oferă oportunitate hoţilor de buzunare de a acționa și a-și îmbunătăți starea materială.
Pentru a nu deveni victima hoţilor de buzunare, poliţiştii recomandă cetăţenilor ca, atunci când aşteaptă transportul public în staţii aglomerate, să dea dovadă de vigilenţă şi atenţie la comportamentul persoanelor din preajmă.
Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate ale hainelor sau bagajelor, pentru că sunt nişte locuri accesibile pentru hoţi, îndeosebi la urcarea şi coborârea din mijloacele de transport public.
De asemenea, oamenii legii recomandă ca cetăţenii să se aşeze cât mai aproape de conducătorul auto sau lângă alţi pasageri care inspiră încredere, dacă circulă la ore târzii sau sunt puţini călători.
Evitaţi să citiţi în mijloacele de transport în comun, pentru că există riscul de a deveni victima hoţilor de buzunare. Totodată, evitaţi conversaţiile cu persoane necunoscute, hoţii care fură din genţi şi buzunare lucrează în grup, iar rolul unuia dintre ei este de a sustrage atenţia pe timpul cât altul acţionează.
Dacă aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, nu le număraţi în public sau în stradă, chiar şi atunci când persoanele vă sunt cunoscute. De asemenea, când efectuaţi diverse plăţi, nu scoateţi toţi banii pe care-i dețineţi, ci doar suma de care aveţi nevoie, iar dacă ați devenit victima unui hoț, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului: înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, particularităţi în vorbire sau comportament şi sesizaţi imediat poliţia la numărul de telefon 902.
Discuții Parlicov - Miller: Votare repetată a membrilor CA de la ,,Moldovagaz", ,,negocieri" privind pretinsa datorie față de ,,Gazprom" și niciun anunț vizavi de furnizarea de gaze către Transnistria
Președintele Parlamentului de la Chișinău, apel la adresa românilor din R. Moldova în privința candidatului pe care să-l aleagă în turul doi: „Trebuie să protejăm România și R. Moldova de extremiști și politicieni cu simpatii neo-fasciste”
Au fost constituite grupurile de lucru care vor decide subiectele pentru examenele și evaluările naționale din acest an de studii, inclusiv la BAC