Humus cu avocado, REŢETĂ în pași
Dacă îţi place năutul şi vrei să încerci o altă abordare în reţeta clasică de humus, atunci reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi este perfectă pentru a ieşi din zona ta de confort. Adaugă avocado copt pe lista de ingrediente şi vei obţine un delicios humus, pe care îl poţi mânca în zilele de post pe pâine sau cu lipie libaneză.
Ingrediente:
425 g năut de la conservă, scurs
2 avocado copţi, fără coajă şi fără sâmburi
3 linguri ulei de măsline (mai mult, pentru servire)
1 ½ lingură pastă de tahini
3 linguri zeamă de lămâie
1 căţel de usturoi, fără coajă
sare
piper negru măcinat
1 praf de chimion măcinat
1-2 linguri pătrunjel tăiat fin, pentru decor
fulgi de ardei iute, pentru decor
Mod de preparare:
1. Pui boabele scurse de năut într-un robot de bucătărie, adaugi uleiul de măsline, pastade tahini, zeama de lămâie şi usturoiul şi le mixezi două minute, până se omogenizează.
2. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, adaugi chimionul şi bucăţile de avocado şi amesteci din nou compoziţia cu ajutorul robotului de bucătărie, 1-2 minute, până obţii o pastă fină.
3. Serveşti acest humus cu avocado turnând şi mai mult ulei de măsline, dacă doreşti. La final, presari pătrunjelul tocat şi fulgii de ardei iute.
Sursa: clickpoftabuna.ro
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”