Hramul orașului Orhei va fi sărbătorit cu fast - iarmaroace și CONCERTE cu interpreți celebri din R. Moldova și de peste hotare. Autoritățile locale susțin că vor asigura toate măsurile sanitare în contextul pandemiei
Iarmaroace ale producătorilor locali, târguri ale meșterilor populari și concerte pentru toate gusturile și vârstele cu artiști din R. Moldova și de peste hotare fac parte din programul de sărbătorire, la 8 noiembrie, a Hramului orașului Orhei. Duminică, de „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, Orheiul va marca și 466 de ani de la prima atestare documentară.
Primarul de Orhei, Pavel Verejanu, a informat că startul oficial al sărbătoririi va fi dat în dimineața zilei.
„Sărbătoarea va începe duminică, la ora 10:00, în piața Vasile Lupu din Orhei, cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Vasile Lupu. După asta, în centrul orașului, vom inaugura Iarmarocul „Toamna de aur”. În cursul zilei vor avea loc câteva concerte cu participarea artiștilor din Moldova și din străinătate”, a menționat edilul.
Potrivit programului de sărbătoare, între orele 13:00 și 15:00, pentru generația în etate, în Parcul „Ivanos”, va avea loc un concert susținut de interpreții Igor Cuciuc, Olga Ciolacu și Gabriel Dorobanțu (România). Un concert pentru generația tânără va avea loc la „OrheiLand”, între orele 18:00 și 23:00. Aici vor evolua interpreții Lia Taburcean, Olia Tira și Mihail (România).
Organizatorii vor oferi gratuit orheienilor și oaspeților orașului diverse „surprize dulci” în cadrul evenimentelor.
Autoritățile locale susțin că vor asigura toate măsurile sanitare în contextul pandemiei. Organizatorii vor direcționat oamenii astfel ca nu să nu se formeze aglomerări, vor împărți gratuit măști de protecție și vor îi asigura cu dezinfectanți.
Hramul orașului va culmina, în seara de 8 noiembrie, cu un impresionant show de artificii la „OrheiLand”. Toate evenimentele sunt organizate de Primăria Orhei și Consiliul raional Orhei, conduse de echipa lui Ilan Șor, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei.
Orașul Orhei își sărbătorește în fiecare an hramul de „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, considerat ocrotitorul localității. Orhei este unul din cele mai vechi orașe din Moldova, fiind întotdeauna un important punct comercial și strategic. Orașul Orhei a cunoscut o dezvoltare deosebită din 2015, când la cârma orașului a venit echipa lui Ilan Șor, care a realizat transformări radicale în oraș prin derularea unor importante proiecte de infrastructură, conchide sursa citată.
Dosarul „INTERPOL”: Sechestre de 11 milioane de lei aplicate de ARBI
Ultimul sondaj privind prezidențialele din România: Ciucă, singurul candidat ce are șanse să îl depășească pe Simion pentru turul 2
VIDEO // Marcel Ciolacu anunță construcția unei linii de cale ferată cu ecartament european între Iași și Chișinău: Ar fi începutul modernizării infrastructurii feroviare din R. Moldova