Hotel de GHEAȚĂ construit la Bâlea Lac, după ce zăpada va depăși 20 de cm: Au fost făcute deja peste 500 de rezervări, majoritatea fiind turiști străini
După doi ani de pauză, la Bâlea Lac, la peste 2 000 de metri altitudine în Munții Făgăraș, se va construi din nou Hotelul de gheață, un obiectiv unic în România, anunță Agenția de presă Rador.
„Cel de-al 16-lea sezon al Proiectului de Marketing Turistic ‘Hotel of Ice – Bâlea Lac’ va avea ca temă ‘Europa’, astfel că fiecare cameră a viitorului hotel va purta numele unei capitale de pe bătrânul continent. De asemenea, decoraţiunile ce vor fi întâlnite în camere şi în celelalte locuri din Hotel of Ice, vor duce oaspeţii cu gândul la frumoase locuri, simboluri sau obiective importante din ţările europene” au anunțat duminică organizatorii, într-un comunicat de presă. Ca de fiecare dată, complexul va avea și un bar și un restaurant de gheață.
Chiar dacă la Bâlea Lac iarna şi-a intrat pe deplin în drepturi și duminică la prânz stratul de zăpadă măsura 11 cm, construcţia noului hotel de gheață va începe doar atunci când stratul de zăpadă va fi suficient de consistent şi grosimea gheţii formată pe lacul Bâlea va depăşi 20 de centimetri. Ca și în ceilalți ani, Hotelul de Gheaţă va fi construit din „cărămizi” de gheaţă şi zăpadă întărită cu apă.
Dacă condițiile meteo vor fi favorabile, Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac își va primi primii oaspeți înainte de Crăciun. Deja, pentru acest sezon de iarnă, au fost făcute peste 500 de rezervări, majoritatea turiști străini, mai ales din Anglia, dar și din alte țări europene, din Orientul Mijlociu, dar și câteva zeci de rezervări din România, precizează administratorii.
După sărbătorile de iarnă, adminstratorii intenționează să construiască, la marginea lacului Bâlea, și Biserica de Gheață
Premieră la Procuratura Anticorupție: Dotată cu echipamente care îi vor permite să efectueze măsuri speciale de investigație de sine stătător
„Ordinul Republicii” și alte distincții de stat pentru mai multe personalități, de Ziua Culturii Naționale: „Cultura este puntea cea mai de preț, este expresia vie a sufletului și tradițiilor noastre”
INTERVIU // Planul Moscovei, la suprafață. „Salvatorul” regimului separatist de la Tiraspol, care intenționează să livreze gaze naturale în stânga Nistrului, audiat la SIS: „Necesitățile lor sunt de la 2 până la 3 milioane de metri cubi pe zi”