HARTA lumii pe care o cunoaştem este greşită total. Ce nu apare pe ea
Harta realizată prin ''proiecţia lui Mercator'' este cea mai cunoscută reprezentare sferică a globului.
Însă această reprezentare distorsionează mărimea unor ţări.
Cu toţii suntem familiarizaţi cu harta lumii care se află de obicei în sălile de clasă, dar reprezentarea în două dimensiuni a planetei este inexactă. Într-un videoclip este dezvăluit cum conceptul cunoscut ca ,,Proiecţia Mercator'', prin care o formă sferică este transformată într-o suprafaţă plată, distorsionează mărimea şi forma unor ţări.
Din cauza formei sferice a Pământului este imposibil să reprezinţi cu acurateţe forma în 2D. Acesta a fost rezultatul formelor pe care harta le-a avut de-a lungul timpului, de la inimă la con. Un model a rămas cunoscut în toată lumea, cel creat de Gerardus Mercator în secolul XVI.
Binecunoscuta proiecţie ,,Mercator'' a reprezentat cu acurateţe forma suprafeţelor, însă a distorsionat mărimea în favoarea zonelor din nord. Această distorsiune se aplică tuturor ţărilor care se află în mijlocul emisferei nordice. De exemplu, Marea Britanie este reprezentată mult mai mare în reprezentările 2D.
Doar atunci când amplasezi India peste forma distorsionată a Marii Britanii devine evident cât de mică este cu adevărat Marea Britanie.
Marea Britanie este mult mai mică decât ţări precum Japonia, Filipinele, Madagascar sau Noua Zeelandă. Deşi proiecţia ,,Mercator'' nu este exactă, în realitate orice hartă 2D va fi inexactă.
Sursa: Mail Online
DECLARAȚIE // Moscova ar intenționa „să provoace o criză în R. Moldova”, folosind din nou gazele ca armă: „Se țintește în rezultatele viitoarelor alegeri parlamentare - ultima șansă a Kremlinului de a stopa cursul european al R. Moldova”
Centrul de instruire în domeniul medicinei de urgență, calamităților și situațiilor de criză va avea sediu nou: Investiții de aproape 29 de milioane de lei făcute de Ministerul Sănătății și partenerii externi
DECIS // Românii, inclusiv cetățenii R. Moldova cu pașaport românesc, vor putea călători din 2025 în SUA fără vize: „2,61% – România a îndeplinit criteriul ratei de refuz al vizelor pentru calificarea în Programul Visa Waiver”