Guvernul confirmă numele angajaților de la MAI, reținuți în dosarul privind ștergerea notificărilor roșii din baza de date a INTERPOL pentru mai mulți infractori anunțați în căutare internațională: „Trebuie să suporte consecințele legii”
Guvernul confirmă faptul că două dintre cele patru persoane reținute marți de procurorii anticorupție, cu suportul organelor de drept din Franța și FBI din SUA, în dosarul manipulării informațiilor din baza de date a INTERPOL, sunt angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.
Este vorba despre șeful Inspectoratului General pentru Migrație a Ministerului de Interne, Mihail Vodă, și șeful Biroului INTERPOL de la Chișinău, Viorel Țentiu.
„Dacă persoanele au încălcat legea și se fac vinovate de anumite încălcări, acestea trebuie să suporte consecințele legii și să fie pedepsite pentru infracțiunile comise. Ministerul de Interne va coopera strâns pentru a oferi organului de urmărire penală toate detaliile necesare avansării anchetei”, a comentat astăzi Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului.
Aceeași sursă a adăugat că angajamentul Guvernului proeuropean de la Chișinău este „toleranță zero la acțiuni ilegale”.
Amintim că procurorii anticorupție au reținut marți patru persoane publice din R. Moldova în cadrul unei anchete desfășurate de organele de drept din R. Moldova și Franța, cu asistența Biroului Federal de Investigații (FBI) al Statelor Unite.
CITIȚI și VIDEO // Anchetă comună R. Moldova - Franța, cu asistența FBI: Patru persoane publice, implicate într-o schemă de manipulare a datelor INTERPOL, REȚINUTE. Mită de milioane de dolari
Pe lângă Mihail Vodă și Viorel Țentiu, au mai fost reținuți fostul ministru al Justiţiei, Vitalie Pîrlog, ex-reprezentant al Republicii Moldova la INTERPOL, precum și avocatul Oleg Mîţă, care i-a reprezentat inclusiv pe liderul interlop Vladimir Mosclciuc, alias Makena, şi pe fostul deputat democrat, Vladimir Andronache.
Aceștia ar face parte dintr-o grupare care, în schimbul mitei de milioane de dolari, ștergeau notificările roșii emise de INTERPOL pe numele unor infractori din diferite țări anunțați în căutare internațională.
Unii dintre acești infractori au primit ulterior azil în R. Moldova, iar după ce scăpau de pericolul extrădării, părăseau Republica Moldova, iar unii comiteau din nou infracțiuni în state UE.
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani