GUSTOS // Prăjitura Ștefan Bănică: un DESERT ușor și energizant
Azi vă recomandăm un desert pe cât de energizant, pe atât de delicios, care are ca ingredient principal ciocolata.
În același spirit al creativității și slăbiciunii pentru dulce, deliciul pe care urmează să vi-l prezentăm a fost supranumit de împătimitele deserturilor din România Prăjitura Ștefan Bănică: gustul bogat, perfect, este ca un dans rock’n’roll pe papile și te binedispune.
Unde mai pui că se prepară în doar 25 de minute, fără coacere, iar eforturile sunt minime, deci îți rămâne timp să te distrezi toată ziua prin casă fredonând „Veta”.
Cel puțin asta am aflat de la cele care au gustat desertul!
Ingrediente pentru prăjitura Ștefan Bănică:
200 g biscuiți cu unt;
100 g unt;
o lingură de miere;
100 g ciocolată amăruie;
100 g ciocolată cu lapte;
o linguriță de esență de vanilie;
2 linguri zahăr farin;
200 g frișcă.
Ingrediente pentru decor:
puțin zahăr farin;
3 linguri de frișcă;
200 g afine.
Mod de preparare:
Introdu biscuiții într-o pungă mai mare, cu pereți mai rezistenți. Pune punga pe blatul de lucru și trece cu putere cu sucitorul peste pungă până când se sfărâmă bine biscuiții.
Într-un bol, adaugă mierea și untul și încălzește-le la microunde câteva minute, până când se topesc. Adaugă amestecul peste biscuiți, după care mixează bine cu o lingură sau furculiță.
Amestecul se pune într-o tavă dreptunghiulară de 12 x 36 cm sau în una rotundă cu diametru de 23 x 25 cm; oricare dintre aceste două vase trebuie să aibă fund detașabil. Întinde bine amestecul pe fundul tăvii și pe pereții acesteia și dă totul la rece.
Cele două bucăți de ciocolată se rup în bucăți mai mici, se pun într-un bol și se țin la microunde 2-3 minute, ca să se topească. Adaugă apoi esența de vanilie și zahărul farin.
Bate bine frișca până când nu mai cade de pe mixer, după care adaug-o în ciocolata topită. Totul se pune peste stratul de biscuiți din tavă și se întinde bine, astfel încât să nu existe imperfecțiuni pe suprafața ciocolatei. Se lasă la rece 2 ore.
Înainte de a fi servită, se îndepărtează baza vasului și se pune prăjitura pe un platou drept, iar pe deasupra se decorează, din loc în loc, cu frișca păstrată pentru decor și se adaugă afinele. Presară pe deasupra zahărul farin.
Se taie în opt bucăți și se servește rece, cu afine sau alte fructe de pădure alături. Poftă bună!
Sursa: divahair.ro
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md