Gură de oxigen pentru economia R. Moldova, după semnarea Acordului de Liber Schimb cu EFTA. Maia Sandu: „Să ne asigurăm că R. Moldova devine o destinație atractivă pentru investitori și că producătorii noștri beneficiază de oportunități de export”
Semnarea Acordului de liber schimb cu Asociația Europeană de Liber Schimb (EFTA) reprezintă „o veste bună” pentru producătorii din R. Moldova, deoarece le va permite să exporte bunuri fără a plăti tarife vamale în cele patru țări membre ale EFTA: Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, a declarat astăzi președinta Maia Sandu.
Potrivit șefei statului, noi piețe de export pentru antreprenorii noștri înseamnă mai multă producție vândută, venituri mai mari și mai multe locuri de muncă acasă.
CITIȚI și Acord de Liber Schimb între R. Moldova și Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția! Premierul Dorin Recean: „Mai multe investiții și locuri de muncă, creștere a exporturilor, diversificare a partenerilor comerciali și creștere economică”
„După mai bine de doi ani de negocieri, semnarea acestui acord a fost posibilă datorită dialogului nostru permanent și deschiderii partenerilor europeni față de agenda noastră de dezvoltare. Acesta este încă un pas important în direcția integrării noastre economice în Europa și contribuie la menținerea stabilității și la sporirea bunăstării cetățenilor. Prin promovarea comerțului echitabil și a unui mediu transparent, ne asigurăm că R. Moldova devine o destinație atractivă pentru investitori și că producătorii noștri beneficiază de mai multe oportunități de export”, a subliniat șefa statului.
Amintim că premierul Dorin Recean a semnat astăzi, în Liechtenstein, Acordul de Liber Schimb cu statele Asociației Europene a Liberului Schimb - Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, care va aduce „mai multe investiții și locuri de muncă, creșterea exporturilor, diversificarea partenerilor comerciali și creșterea economică” a republicii noastre.
Centrale electrice cu turbine pe gaz, oferite R. Moldova de către Uniunea Europeană: CSE a activat și Mecanismului de Protecție Civilă al UE în vederea asigurării securității energetice
DOC // Guvernul COMPENSEAZĂ creșterea tarifului la energie electrică pentru agenții economici din sectorul alimentar și din industria prelucrătoare: Până la 50% din creșterea tarifului la energia electrică, pe o perioadă de 3 luni
Maia Sandu, răspuns pentru separatistul Krasnoselski, care „distorsionează realitatea”: „Originea crizei nu este la Chișinău, ci la Moscova, care trebuie să vină cu soluții reale pentru această problemă”