Grupul Băncii Mondiale, nouă Reprezentanță comună în R. Moldova. Inguna Dobraja: „Statutul R. Moldova de candidat la UE oferă republicii o oportunitate de a promova creșterea durabilă pe termen lung”
Grupul Băncii Mondiale a creat o nouă Reprezentanță comună în R. Moldova pentru a spori capacitatea instituțiilor de a aborda provocările globale și de a stimula dezvoltarea statului nostru, care a demarat negocierile de aderare la Uniunea Europeană.
Director de țară al Grupului Băncii Mondiale pentru R. Moldova este, începând de astăzi, Inguna Dobraja, fiind astfel unificată conducerea la nivel de țară în cadrul instituției pentru a sprijini mai bine prioritățile sectorului public și privat al Republicii Moldova.
„În pofida crizei actuale care decurge din invazia Ucrainei de către Rusia, precum și din cauza provocărilor structurale de lungă durată, statutul Republicii Moldova de candidat la UE, combinat cu un impuls puternic al reformelor și investiții rezistente la schimbările climatice, oferă țării o oportunitate de a promova creșterea durabilă pe termen lung. Noua Reprezentanță comună a Grupului Băncii Mondiale va consolida parteneriatele noastre în sectoarele public și privat pentru a ajuta la eliberarea întregului potențial al țării și la atingerea acestui obiectiv”, a spus Inguna Dobraja, director de țară al Grupului Băncii Mondiale pentru R. Moldova.
În R. Moldova, Grupul Băncii Mondiale lucrează pentru a sprijini reforma de reglementare și pentru a stimula dezvoltarea și competitivitatea ecologică, rezistentă și favorabilă incluziunii, cu trei obiective-cheie: crearea de locuri de muncă, îmbunătățirea capitalului uman și creșterea investițiilor ecologice, în special în infrastructură și agricultură.
Actualul Cadru de Parteneriat Țară pentru R. Moldova reflectă această abordare unificată, cu activități de sprijinire a dezvoltării durabile și obiectivul statului nostru de a avansa către aderarea la Uniunea Europeană, precum și eforturile de consolidare a capacităților și digitalizare pentru a consolida sistemele și instituțiile din sectorul public și privat.
Astfel, R. Moldova este unul dintre cele 21 de birouri ale Grupului Băncii Mondiale care trec la un singur manager de țară sau reprezentant rezident al Băncii Mondiale pentru Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), Asociația Internațională de Dezvoltare (IDA), Corporația Financiară Internațională (IFC) și Agenția Multilaterală de Garantare a Investițiilor (MIGA).
Energie electrică, suficientă și sâmbătă: Autoritățile de la Chișinău preconizează o situație mai problematică după Crăciunul pe stil vechi
„Din tot sufletul! Cu deosebit respect, Ilan Șor”: Fostul bodyguard al condamnatului Șor riscă până la șase ani de pușcărie. 5,2 milioane de lei pentru finanțarea partidului ,,Șansa"
PROIECT // Cât vom plăti pentru energia electrică, după majorarea tarifelor