Ghimpu anunță CONSECINȚE GRAVE dacă Dodon ajunge președinte: „A declanşat aplicarea planului FSB împotriva Unirii cu România”
„Iubiţi moldoveni, fraţi români! V-am mai spus şi anterior că Igor Dodon este un lup în piele de oaie, trimisul Moscovei în misiune ca să distrugă orice șansă euroatlantică a R. Moldova. Acum el a dezvăluit singur acest plan în 5 puncte. Planul lui Dodon este, de fapt, planul Moscovei, scris de FSB”, scrie liberalul Mihai Ghimpu într-o postare pe facebook.
Ghimpu spune că știe elemente din planul FSB, pentru că acest mecanism este bine cunoscut încă din perioada sovietică, dar mai ales când a deținut funcția de președinte interimar. „Ceea ce comandă serviciile rusești, Dodon pune în aplicare. Este cunoscută deja schema prin care Dodon a primit 1.500.000 euro de la FSB pentru campania electorală din contul unei firme off-shore din Bahamas. Cine dă banii, comandă şi muzica, iar atunci când cântă balalaica, Dodon se ridică şi dansează pe labele din spate, la fel ca urşii dresaţi. Dacă FSB plăteşte, atunci tot FSB comandă şi muzica, şi dansul”, spune candidatul PL pentru funcția de președinte.
Vezi în întregime postarea lui Mihai Ghimpu de pe o rețea de socializare:
„Obiectivul strategic al Moscovei
Scopul operaţiunii FSB este să împiedice R. Moldova să adere la UE şi NATO prin Unirea cu România. Pentru aceasta este necesar ca:
- R. Moldova să întrerupă Acordul de Asociere cu UE, iar odată cu această reziliere, UE va reintroduce automat vizele obligatorii pentru cetățenii RM. Relaţiile R. Moldova cu statele UE, SUA, Canada ș.a., vor fi întrerupte;
- Potrivit planului, Moldova trebuie destabilizată, aruncată în haos, lăsată fără finanţare străină;
- Provocarea de mişcări în masă şi violenţe stradale alimentate de FSB.
Planul în 5 puncte primit de Dodon pentru atingerea obiectivului strategic al Moscovei
Joi, 13 octombrie 2016, Dodon Igor, ca urmare a instrucţiunilor primite de la colaboratorii FSB, a declanşat aplicarea planului FSB de distrugere a Moldovei. El a prezentat „5 piloni” din programul lui de candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Ca să vă lămuriţi, vă prezint mai jos ce minciuni şi diversiuni spune Trompeta Kremlinului şi ce se ascunde în spatele fiecărei „măsuri” propuse de el, anume ce urmăreşte FSB prin planul în 5 puncte sau „piloni”, plan conspirat drept „programul lui Dodon”.
1. Ce vrea Dodon (FSB): Anularea legilor recent asumate de Guvern.
Consecinţe pentru Moldova:
- Eșecul R. Moldova în onorarea obligațiunilor asumate prin Garanțiile de stat emise, diminuarea imediată a raiting-ului de țară și instaurarea unei crize financiar - bancare fără precedent;
- Ruperea oricăror relaţii ale R. Moldova cu Fondul Monetar Internaţional, renunţarea la acordul de împrumut necesar pentru echilibrarea bugetului, plata pensiilor şi salariilor;
- Excluderea oricărei posibilităţi pentru R. Moldova de a se mai putea împrumuta pe pieţele de capital externe;
- Întreruperea oricăror programe de finanţare cu Banca Mondială, SUA, UE, România, Japonia, Canada, Polonia etc.;
- România nu va mai putea să ne acorde restul de 90 milioane de euro din creditul de 150 milioane euro, necesar pentru plata pensiilor şi salariilor, tocmai pentru că ne-a oferit acest credit, condiționând încheierea acordului dintre R. Moldova şi FMI;
- Încetarea relaţiilor Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) cu orice bancă centrală (naţională) din sistemul occidental, inclusiv Banca Centrală Europeană, cu consecinţe incalculabile;
- Deprecierea cursului de schimb, devalorizarea monedei naţionale, a leului moldovenesc cu 30-40% faţă de euro şi dolar, cu impact asupra veniturilor populaţiei, preţurilor la energie şi altele.
Aici vă mai atrag atenţia, stimați cetățeni, că Dodon nu cere şi întoarcerea miliardului. FSB nu vrea întoarcerea miliardului, pentru că o parte din banii furaţi au ajuns în băncile ruseşti. Nici Dodon, personal, nu vrea, pentru că milioane de euro din banii furaţi de la BEM au ajuns la firme controlate de familia Zinaidei Greceanîi, după cum se arată în raportul Kroll cu privire la furtul miliardului.
2. Ce vrea Dodon (FSB): Discuții trilaterale RM - UE - Federația Rusă, ce țin de Acordul de Asociere cu UE, pentru că doar în acest fel Rusia să ne ofere piața de desfacere.
Asta ar însemna, în primul rând, gubernie rusească, și nu un stat independent, care decide de sine stătător.
Produsele agricole şi alimentare moldoveneşti au fost interzise pe piaţa rusă din motive politice, ca răzbunare pentru că R. Moldova a încheiat Acordul de Asociere cu UE. Federaţia Rusă a încălcat astfel regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului. Tot aşa, Moscova a interzis vinul moldovenesc pentru că Voronin a refuzat Memorandumul Kozak - de federalizare a R. Moldova.
Dodon minte că vrea să rezolve problema exportului moldovenesc şi pentru aceasta propune negocieri trilaterale Republica – Moldova – UE – Rusia.
Este visul Moscovei încă din 2013 să intervină în negocierile dintre UE şi statele asociate cu UE, privind acordurile de asociere. Numai că UE nu acceptă aşa ceva.
După ce Ianukovici a anunţat că nu va semna Acordul de Asociere la Vilnius, în noiembrie 2013, acesta a propus UE, în loc de semnare, să facă negocieri trilaterale Ucraina – UE – Rusia, exact ceea ce propune și Dodon acum. UE a refuzat, a urmat Maidanul de la Kiev, anexarea Crimeii, războiul din Donbass și Lugansc. Asta vrea şi Dodon în R. Moldova, îndemnat de stăpânii săi de la Moscova.
Consecinţe pentru Republica Moldova:
- FSB, prin Dodon, vrea întreruperea Acordului de Asociere între R. Moldova şi UE, intervenţia în negocierile dintre UE şi R. Moldova, ceea ar însemna dependența economiei noastre de o singură piața - cea rusească;
- Urmările vor fi aprofundarea sărăciei, criza, foametea şi frica.
3. Ce vrea Dodon (FSB): Stabilirea relației economice cu Uniunea Europeană în baza comerțului asimetric, nu de liber schimb!
Comerţ asimetric înseamnă că R. Moldova să impună taxe mari pentru produsele pe care le importă din UE, iar UE să nu pună taxe pe produsele pe care le importă din Republica Moldova. Pe hârtie pare atrăgător, numai că scopul FSB este tentativa de întrerupere a Acordului de Asociere dintre UE şi Republica Moldova.
Acordul de Asociere, odată semnat, a fost ratificat prin votarea acestuia în fiecare dintre cele 28 de parlamente ale statelor membre UE. Acordul nu se modifică. Acesta poate fi doar reziliat.
- Esenţa Acordului este liberul schimb, fără taxe, nicidecum comerţul asimetric;
- Comerțul asimetric este o noţiune a anilor 90. În prezent, UE nu acceptă aşa ceva;
- Scopul ascuns al acestei propuneri este acelaşi, întreruperea Acordului de Asociere dintre R. Moldova şi UE.
Consecinţe pentru R. Moldova:
- Întreruperea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi UE, cu toate consecinţele care decurg de aici;
- Impunerea unilaterală de către R. Moldova a taxelor vamale înseamnă sancţiuni la WTO, care pot ajunge până la excludere;
- Creşterea taxelor la produsele din UE în numele „comerţului asimetric” ar duce la creşterea tuturor preţurilor, având în vedere că economia moldovenească este una bazată pe importuri.
4. Ce vrea Dodon (FSB): Protejarea pieței interne, prin politică fiscală motivațională, condiții pentru producători, reforma regulatorie și reducerea controalelor
Este o idee utopică și, totodată, o lovitură în dezvoltarea economiei noastre. De unde va avea bugetul bani pentru această propunere, dacă intenţia lui Dodon este ruperea relaţiilor cu FMI, UE, România?
Ce producători interni vor fi protejați, dacă importul depășește de 2 ori exportul (import – 2 miliarde, export – 4 miliarde)? Dacă Dodon se referă la cei agricoli, atunci R. Moldova va fi afectată de politicile anti-dumping, aplicate de UE şi va primi sancţiuni financiare pe care nici nu le poate suporta.
Consecinţele pentru Republica Moldova:
- Ruperea acordului cu UE şi sancţiuni din partea UE şi WTO.
5. Ce vrea Dodon (FSB): Ieftinirea resurselor energetice și clarificarea modului de stabilire a prețurilor și interzicerea intermediarilor în importul de energie electrică
Resursele energetice pot veni fie din Rusia, fie din România. Cum le va ieftini pe cele din Rusia? Va purta discuții cu Putin? Gazprom, deja de 16 luni, nu mai are niciun contract cu preţ preferenţial nici măcar cu Turcia sau China. Rusia va face aşa ceva pentru Dodon?
România nu are alt criteriu pentru preţuri decât piaţa. Marile companii energetice româneşti, Romgaz-Transgaz sunt cotate la bursă. Acelaşi lucru îl urmărim atât la Transelectrica, cât şi la Electrica. Ele se supun regulilor pieţei.
Consecinţe pentru Republica Moldova:
- Reducerea prețurilor la energie, la utilităţi pe cale administrativă, prin ordinul Guvernului, se va face pe seama pierderilor înregistrate de către companii, ceea ce va anula Acordul de Asociere şi va aduce sancţiuni de la UE. Union Fenosa vrea demult să părăsească Republica Moldova tocmai din acest motiv.
Ce se ascunde în spatele propunerii de interzicere a intermediarilor:
- Dodon se referă anume la firma-căpuşă Energokapital, care încasează comisioane de la importul de energie din regiunea transnistreană în Republica Moldova;
- Eliminarea intermediarilor o voi face eu, Mihai Ghimpu, dacă voi fi ales preşedinte, și nu Dodon. Dodon minte, el nu vrea să interzică intermediarii, ci doar urmează indicaţiile de la FSB. De fapt, Evghenii Şevciuk va pleca de la conducerea regiunii separatiste şi va fi înlocuit de Moscova cu Vadim Krasnoselski. Aşa că şi acţiunile de la Energokapital trebuie să treacă de la Şevciuk la Krasnoselski, iar Dodon a primit ordin să ajute Moscova să facă transferul, în cazul în care Şevciuc s-ar opune. Dodon este un mincinos, nu va interzice niciodată intermediarii stăpânilor săi - FSB.
Stimați cetățeni,
Igor Dodon spune verzi şi uscate cu planul lui de dezvoltare economică. De fapt, el nu urmăreşte decât ordinele Kremlinului, care-și dorește întreruperea Acordului de Asociere dintre Moldova şi UE, întreruperea finanţărilor de la FMI şi UE, declanşarea violenţelor în masă, anularea regimului de liberă circulaţie pentru cetăţenii noştri - toate pentru a putea înrobi din nou Republica Moldova, pusă în genunchi de trădători şi cozi de topor asemenea lui Dodon.
- Români-moldoveni, apăraţi libertatea voastră, locurile de muncă, familiile şi copiii voştri! Dodon preşedinte înseamnă nenorocirea Moldovei şi a noastră, a celor care locuim aici, indiferent de naționalitate! Leacul pentru trădătorul Dodon este unul singur: Unirea!”, a mai scris Ghimpu.
Igor Dodon nu a venit, deocamdată, cu o replică la declarațiile liberalului Mihai Ghimpu.
DOC // Proiect al ANRE privind NOUL tarif la gazele naturale, după ce „Moldovagaz” a solicitat majorarea prețului. Cetățenii ar putea să plătească 15,5 lei fără TVA pentru un metru cub de gaze
Ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu: „România este partenerul pe care Republica Moldova poate conta în toate circumstanțele”
Scumpirea gazului: Audierile parlamentare privind situația din domeniul energetic vor avea loc pe 3 decembrie