GHID // Cum puteți cultiva CĂPȘUNE ecologice în seră
Un ghid de buzunar cu tema „Cultivarea căpșunului ecologic pe teren protejat” a fost elaborat recent de un voluntar al Programului USAID „Farmer-to-Farmer”, în conlucrare cu experți din R. Moldova.
Publicația conține informații privind capacitatea de producere a căpșunului, perioada de cultivare, distanțe și scheme de plantare, tipul solului, rotația culturilor.
La fel, ghidul include date despre soiurile de căpșun, întreținerea culturii, managementul bolilor și al dăunătorilor, materialul de acoperire a serelor, bugetarea investițiilor etc.
Conținutul a fost întocmit de Kevin J. Tate, de la Universitatea din Florida, SUA, care anterior a acordat consultanță de afaceri pe bază de voluntariat unor fermieri moldoveni beneficiari ai Programului „Farmer-to-Farmer”, finanțat de USAID și implementat de CNFA Moldova. La editarea publicației au mai contribuit Dmitri Dodica și Andrei Zbancă de la Universitatea Agrară de Stat din Moldova.
Ghidul face parte dintr-o serie de publicaţii elaborate de CNFA Moldova, în parteneriat cu asociațiile obştești MOVCA și „Educație pentru Dezvoltare”, și va fi oferit gratuit fermierilor care practică agricultura ecologică, iar versiunea electronică va fi disponibilă pe movca.md la rubrica „Publicații”.
Exerciții militare ale rușilor în Transnistria cu tehnică blindată ce trebuia retrasă din 2003: Delegația Chișinăului în CUC denunță „discreditarea considerabilă” a mecanismul actual de menținere a păcii la Nistru
VIDEO // Separatistul Krasnoselski, pus să arate cât de mărinimoasă e Rusia, după ce „Gazprom” a lăsat în frig și întuneric Transnistria: „Rusia a făcut tot posibilul ca să livreze gaz, dar R. Moldova se opune”. Replica Guvernului de la Chișinău
VIDEO // Cetățenii R. Moldova care se află peste hotare trebuie să achite prima de asigurare medicală? Precizările CNAM