Gazele de la Marea Neagră și sabotajul Ungariei la proiectul BRUA, două „teme grele” la Washington
Ambasadorul României în SUA, George Maior, s-a întâlnit cu secretarul american al energiei, Rick Perry, și au discutat despre stadiul realizării segmentului românesc al gazoductului BRUA, dar și despre legea offshore care i-a nemulțumit pe investitorii americani.
Potrivit unui comunicat al Ambasadei României în SUA, Maior și-a exprimat speranța ca statele participante la proiectul BRUA, și mai ales Ungaria, să îşi respecte angajamentele asumate la nivel guvernamental, în faţa partenerilor şi a Uniunii Europene.
„Am arătat faptul că Ungaria trebuie să înțeleagă importanța exploatărilor de gaz de la Marea Neagra și să acționeze constructiv, evitând acțiuni sau mesaje incorecte care pot genera confuzii nocive pentru întregul proiect”.
În plus, Maior a precizat că România are potențialul istoric, geografic, economic și strategic de a deveni un hub regional în domeniul energiei.
În ceea ce privește cadrul legislativ din România privind noile exploatări de gaz natural, George Maior și-a exprimat convingerea că procesul urmează un curs firesc, echilibrat și constituțional, în interesul României, care să țină cont de condițiile de succes economic de care are nevoie țara noastră, precum și investitorii implicați.
„În cadrul discuțiilor avute cu secretarul american al energiei mi-am exprimat convingerea că va fi un proiect de succes care va aduce beneficii multiple României și va avea un impact major asupra creșterii nivelului securității energetice a țării noastre și a regiunii”, a mai spus Maior, potrivit declarației de presă postată pe pagina de Facebook a Ambasadei.
Totodată, ambasadorul României a spus că secretarul energiei i-a confirmat interesul de a participa la Summit-ul la nivel înalt al Iniţiativei celor Trei Mări, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 17-18 septembrie 2018.
Sursa: realitatea.net
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți