GALERIE FOTO // Pensiuni superbe din România şi istoriile lor INTERESANTE!
România ascunde adevărate bijuterii arhitectonice, cu poveşti interesante şi chiar vagi arome regale.
În galeria de mai jos, puteţi admira câteva dintre cele mai frumoase, dar şi istoriile lor interesante.
GALERIE FOTO
Casa Prinţului Charles din Viscri
Cea mai cunoscută proprietate a Prinţului Charles în România, atât la noi, cât şi în străinătate, este cea din satul braşovean Viscri, fostă aşezare săsească transilvăneană tipică, în care mai toţi sătenii au fost, până la Revoluţie, etnici germani. După o serie de vizite pe care le-a efectuat în zonă, Alteţa Sa a devenit sătean în Viscri, după ce a cumpărat o gospodărie săsească veche de peste 150 de ani, cu două corpuri de clădire, acareturi şi o curte spaţioasă. Pentru această locuinţă, Prinţul Charles a scos din buzunar 15.000 de euro, în contextul în care a fost restaurată de către fundaţia sa. Casa de la Viscri, în care prinţul doarme anual cel puţin o noapte, poate fi închiriată de către turişti, de la începutul lui mai până la sfârşitul lui septembrie, în schimbul unei sume destul de modeste.
Satul Prunilor
Satul Prunilor se află pe drumul Târgovişte – Sinaia, lângă Pietroşiţa. Din şoseaua principală se urcă la stânga 3-4 km, către satul Dealul Frumos. Proiectul de arhitectură este de inspiraţie locală şi constă din şapte vile identice, replici a unei foste case de vacanţă a familiei lui Ion Raţiu. Clădirile sunt la distante decente unele de altele încât oaspeţii să se bucure de intimitate. Într-o clădire separată este amenajat un restaurant spaţios, aprovizionat, pe cât posibil, cu produse locale din satele vecine. Meniul este tradiţional, gătit după principiile bucătăriei slow food.
Vila Leonida, Buşteni
Proiectată în 1938 de arhitectul Jugendstil Alfred Popper, Vila Leonida poartă marca stilului modern din perioada interbelică cu inserţii estetice specifice vilegiaturii din epocă. Aşezată în mijlocul vechiului cartier Zamora din Poiana Ţapului, Vila Leonida a aparţinut, în prima instanţă, generalului Paul Leonida, membru marcant al unei familii cu influenţe puternice în viaţa românească din perioada interbelică. După Revoluţie, a fost vilă de protocol pentru Bancorex, dar actualii proprietari, care au obţinut-o de la moştenitorii familiei Leonida în 2009, au introdus-o în circuitul turistic. Aceştia au reuşit să păstreze neschimbat interiorul vilei, renovând cu devotament elementele specifice: bârnele din lemn, mâna curentă a scării vilei sculptată în lemn cu figuri de animale fantastice, sobele pictate cu motive florale - adevărate opere de artă.
Castelul de lut din Porumbacu de Sus, în Valea Zânelor
Castelul se află la 40 km de Sibiu, în Valea Zânelor şi poate concura oricând la titlul de cea mai frumoasă pensiune din România. Are zece camere şi o amprentă la sol de 320 mp. A fost construit de meşteri şi muncitori din Maramureş, pe baza unui proiect realizat de arhitectul Ileana Mavrodin. Fundaţia este realizată din beton şi pietre, structura este din lemn, iar pereţii sunt construiţi din cob (buştean de molid şi apoi acoperit cu cob), un amestec de pământ, apă, paie, argilă şi nisip. Pereţii exteriori au 60 cm grosime iar cei interiori 45 cm. Pentru încălzire, au fost montate două centrale pe lemne. Pensiunea e pe două nivele, parter şi mansardă, are 6 camere duble şi 4 apartamente etajate, toate diferite şi fiecare cu intrare proprie, din exterior, din dorinţa ca turiştii care ajung aici să aibă cât mai multă intimitate.
Crama Vinuri Azuga
În 1889, Wilhem Rhein, fermecat de frumuseţea locurilor, a decis să cumpere un teren în Azuga, teren pe care a construit o prosperă afacere cu vinuri. Prin urmare, începând cu anul 1892, la poale de munte, în mijlocul pădurilor carpatice aveau să se clădească Pivniţele Rhein, ulterior „Rhein & CIE”. Pivniţele, construite la suprafaţă, cu pereţi dubli şi ventilaţie naturală, favorizează dezvoltarea mucegaiului negru atât de benefic menţinerii unui microclimat constant şi oferă condiţii propice pentru producerea şi învechirea vinului spumant fermentat în sticlă. Aici s-a născut Rhein Extra, cea dintâi marcă românească de spumant şi cea mai renumită între cele două războaie mondiale. Pivniţele Rhein & CIE Azuga au devenit în 1920 „Furnizorul Curţii Regale a României”, spumantul Rhein Extra fiind servit la ceremonia de încoronare a regelui Ferdinand de la Alba Iulia, din 15 octombrie 1922.
După privatizarea Pivniţelor în anul 1998, acestea şi-au deschis porţile publicului larg în 2002, prin interesul arătat de investitorul englez John Halewood. Lucrările de renovare şi modernizare au transformat acareturile şi spaţiile existente în camere de oaspeţi, restaurant, săli de degustare, un muzeu şi un magazin de vinuri.
Sursa: one.ro
Terenurile agricole mici, vândute și cumpărate mai ușor: Nu va mai fi necesară autentificarea notarială
România, pe locul ȘASE în topul celor mai puternice pașapoarte din lume, după acceptarea în Visa Waiver
Rușii, din nou „grijă” față de R. Moldova prin gura lui Patrușev. Diplomația de la Chișinău denunță „o ingerință inadmisibilă în treburile interne ale statului nostru”, care urmărește „destabilizarea regiunii”