Galerie FOTO // Locuri INTERZISE pentru femei
Oricât ar lupta feministele împotriva discriminării sexuale există un lucru pe care nu îl pot schimba: în lumea secolului XXI încă mai există locuri în care accesul femeilor este interzis. De ce? Pentru că femeile sunt nişte creaturi păcătoase, involuate spiritual. Nu ştiu ce sentiment le apucă pe celelalte reprezentante ale sexului frumos când află că nu pot intra în nu-ştiu-ce templu, dar mie îmi vine să mă comport precum un copil mic. Adică să intru în templul ăla (chiar dacă nu mi se pare prea interesant), doar pentru că mi s-a spus că n-am voie să intru în el.
Şi pentru că lista nu se rezumă doar la un templu pierdut undeva pe tărâmul Indiei, descoperă în galeria foto câteva locuri în care femeile au accesul interzis. Ca să ştim ce punem în capul listei de destinaţii pentru vacanţă, nu?
Prima locaţie la care poposim este Muntele Athos sau Muntele Sfânt, o destinaţie turistică sau de pelerinaj. După cum spuneam şi mai devreme, femeile nu au voie aici pentru că, potrivit unei teorii străvechi, prezenţa lor i-ar putea zbuciuma spiritual pe călugării de acolo. Şi culmea, dar nu numai urmaşele păcătoasei Eva au accesul interzis pe munte, dar şi numărul animalelor femele este controlat. Nu cumva să fie prea multe! Deşi Parlamentul European a încercat să schimbe această regulă strictă, apelul n-a avut niciun rezultat fericit. Cum să fie permisă intrarea femeilor, dacă până şi bărbaţii au nevoie de permis special?
Altă destinaţie pe care femeile ar trebui să o ocolească este Arabia Saudită. Dacă totuşi ţii morţiş să mergi, ia cu tine o rudă de sex masculin. Accesul va fi mai greu, dar nu imposibil. Ţin să te informez că odată pătrunsă pe tărâmul interzis nu vei fi prea fericită. Oamenii de acolo au un comportament opresiv faţă de femei, iar acestea trebuie să ceară voie pentru aproape orice bărbaţilor. În aceste condiţii, nu sună mai bine Caraibe?
Dacă aveaţi impresia că lucrurile astea se întâmplă numai pe pământuri îndepărtate, v-aţi înşelat. Germania bifează şi ea o locaţie în care femeile au accesul interzis, dar această măsură se aplică spre binele acestora. În parcul Galaxy, din Bavaria, sexul frumos nu are voie să se dea în toboganul X-treme FASER din cauza unor accidente în care femeile s-au rănit în zona genitală. În prezent se lucrează la conceperea unor costume de protecţie care să le permită reprezentantelor sexului frumos să se bucure de opţiunile întregului complex.
Mai există un loc pe tărâmul european unde femeile nu pot intra. Mai exact, la Mănăstirea Frăsinei, chiar la noi în ţară, în judeţul Vâlcea. Regula a fost impusă de Sfântul Ierarh Calinic în secolul al XIX-lea, care a decis ca în incinta mănăstirii să nu se mănânce carne şi să nu intre femeile, iar cele care vor încălca restricţia vor fi blestemate pentru totdeauna la nefericire. Pentru a împiedica intrarea acestora în lăcaş, călugării le poftesc la chiliile de lângă mănăstire ca să se roage şi să se spovedească.
Tot în India, femeile nu pot intra în mormintele sacre Haji Ali Dargah Shrine din Mumbai, o destinaţie turistică extrem de căutată, care poate bifa pâna la 20 000 de turişti pe zi. Este singura restricţie impusă şi se pare că guvernul indian nu dă semne că lucrurile o să se schimbe prea curând.
Muntele Omine din Japonia este un alt punct turistic de evitat. De ce? Tot din cauza unei legi antice, care considera femeile periculoase pentru liniştea călugărilor. Şi la fel le consideră şi astăzi, pentru că numai bărbaţii au voie să escaladeze muntele pentru a ajunge la templu. N-am vrea ca pelegrinii să fie tentaţi de prezenţe feminine, nu? Doar s-au dus acolo ca să se reculeagă.
Probabil că nu este prima dată când auziţi că femeile aflate la ciclu sunt considerate impure şi necurate, iar tocmai acesta este motivul pentru care nu au voie să intre în templele hinduse din Indonezia, India şi Bali. Acum, nu ştim cum pot verifica cei de acolo dacă o femeie este în acea perioadă a lunii sau nu, dar bănuim că nu prea vrem să aflăm.
Sursa: one.ro
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei