GALERIE FOTO // Locuri de vis şi aproape necunoscute de pe Valea Prahovei
Deşi pare greu de crezut, cea mai aglomerată destinaţie de la munte din România ascunde locuri mai puţin vizitate de turişti. Locuri cu peisaje de vis, extrem de accesibile, adevărate oaze de linişte, pe care nu credeai să le găseşti pe Valea Prahovei.
Valea Prahovei este una dintre regiunile turistice cele mai renumite din Munţii Carpaţi din România, fiind situată pe traseul râului Prahova. La fiecare sfârşit de săptămână, traficul în zonă este dat peste cap de numărul maşinilor care se îndreaptă spre cele mai vizitate staţiuni: Sinaia, Buşteni şi Predeal.
Astfel, pare greu de crezut că poţi găsi pe Valea Prahovei vreun loc liniştit, în care să te poţi bucura de frumuseţea peisajelor, fără să simţi mirosul grătarelor şi fără să auzi manele la volum maximum.
Intră în galeria foto pentru a afla mai multe detalii şi poze cu 5 locuri de vis şi aproape necunoscute de pe Valea Prahovei.
Dealu Sinoiu, în apropiere de Breaza. De sus, din vârful Sinoiului, de la altitudinea de 740 metri, atât cât măsoară dealul, poţi cuprinde cu privirea întreaga panoramă a comunei Cornu şi a împrejurimilor sale.
Comuna Brebu este situată în partea de nord-vest a Judeţului Prahova, la 7 km nord faţă de municipiul Câmpina şi la cca 40 km faţă de municipiul Ploieşti – reşedinţa de judeţ. Comuna este alcătuită din 4 sate: Brebu Minastirei, Brebu Megieşesc, Pietriceau şi Podu Cheii. Alcătuit din biserica mănăstirii, casa domnească, turnul intrării şi zidul de incintă, complexul arhitectural medieval Brebu este cel mai important monument al secolului XVII din judeţul Prahova. Plasat în mijlocul comunei, în faţa lacului, vizibil de la distanţă şi înconjurat de ziduri ca o cetate, monumentul arhitectural de la Brebu te integrează în peisajul natural şi îi sporeşte frumuseţea.
Podgoria Dealu Mare. Situată pe paralela 45, în condiţii similare ca în regiunile Bordeaux sau Toscana, zona întinsă pe zeci de kilometri din Prahova şi Buzău îşi merită pe bună dreptate denumirea de „Patria Vinurilor“. Licorile aurii şi rubinii produse aici sunt premiate în fiecare an la concursurile de profil din întreaga lume.
Secăria este amplasată în nord-estul judeţului Prahova, la 8 km de oraşul Comarnic, între Valea Prahovei şi Valea Doftanei la o altitudine între 700-1000 m, pe valea de sus şi de mijloc a pârâului omonim, acolo unde masivul Gârbova îşi dă mâna cu Carpaţii Prahovei. Mai precis, la o depărtare de 60 km de municipiul Ploieşti, 115 km nord de Bucureşti, 80 km sud-est de Braşov şi 470 km de Chișinău. Se pare că există proiecte serioase pentru dezvoltarea zonei: pe 100 de hectare se vor ivi două lacuri artificiale, un teren de golf, mai multe hoteluri şi un heliport. Alte 500 de hectare sunt puse deoparte pentru un sat de vacanţă ecologic.
Rezervaţia Glodeasa, Valea Doftanei. Este printre puţinele păduri rămase virgine la noi în ţară, prezentând o remarcabilă diversitate peisagistică: păduri, stânci, pajişti, roci la zi, ape dulci, chei. Peisajul este împodobit cu specii de plante rare, ocrotite prin lege.
Sursa: one.ro
Centrale electrice cu turbine pe gaz, oferite R. Moldova de către Uniunea Europeană: CSE a activat și Mecanismului de Protecție Civilă al UE în vederea asigurării securității energetice
DOC // Guvernul COMPENSEAZĂ creșterea tarifului la energie electrică pentru agenții economici din sectorul alimentar și din industria prelucrătoare: Până la 50% din creșterea tarifului la energia electrică, pe o perioadă de 3 luni
Maia Sandu, răspuns pentru separatistul Krasnoselski, care „distorsionează realitatea”: „Originea crizei nu este la Chișinău, ci la Moscova, care trebuie să vină cu soluții reale pentru această problemă”