GALERIE FOTO // Lacul Como, una dintre minunile naturii din Italia
Lacul Como este un lac situat în Lombardia, nordul Italiei, la o altitudine de 199 m, într-o depresiune înconjurată de munţi de granit şi calcar. Acesta se află la o distanţă de aproximativ 45 de minute de Milano.
Lacul Como, cu pitoreştile lui aşezări, este alcătuit din trei segmente bine definite: Braţul Colico, Braţul Como şi Braţul Lecco. Pe suprafaţa ocupată de lacul Como pot fi deosebite trei areale geografice. Ţărmurile sudice, până la localitatea Lenno, sunt dens populate. Zona centrală este ocupată de dealuri pline de farmec. La nord, între Acquaseria şi Sorico, se ridică munţi maiestoşi, dintre care unii au înălţimi de peste 2 000 de metri.
Dacă eşti într-un city-break la Milano, te sfătuim să îţi rupi câteva ore pentru o plimbare pe malul Lacului Como. Ferit de nebunia din capitala modei, poţi să te bucuri de peisajele de poveste, de casele cocoţate pe stânci şi de micile oraşe cochete care se întind de-a lungul lacului.
Lacul este străjuit de Alpii italieni, fiind o destinaţie excelentă pentru îndrăgostiţii din lumea întreagă. Dacă preferi o plimbare pe apă, există ambarcaţiuni care fac legătura între principalele sate şi orașe din zona Lacului Como.
Pentru a valorifica la maximum escapada aici îţi recomandăm să iei funicularul (cale ferată pe stâncă) pentru a ajunge la Farul Volta. Aici ai ocazia să vezi întinsul lacului de la 600 de metri altitudine. Este un cadru feeric. Nu trebuie să ratezi nici plaja artificială izolată, Lido di Lenno, aflată pe malul Lacului Como.
De-a lungul timpului, Lacul Como a fost una dintre destinaţiile preferate de personalităţi precum compozitorii Franz Liszt şi Giuseppe Verdi, scriitorii Johann Wolfgang Goethe sau Charles Dickens. Şi în zilele noastre liniştea Lacului Como este căutată de vedete, iar actorul american George Clooney şi-a cumpărat o vilă situată pe malul apei.
Vezi mai jos superba galerie foto!
sursa: one.ro
Centrale electrice cu turbine pe gaz, oferite R. Moldova de către Uniunea Europeană: CSE a activat și Mecanismului de Protecție Civilă al UE în vederea asigurării securității energetice
DOC // Guvernul COMPENSEAZĂ creșterea tarifului la energie electrică pentru agenții economici din sectorul alimentar și din industria prelucrătoare: Până la 50% din creșterea tarifului la energia electrică, pe o perioadă de 3 luni
Maia Sandu, răspuns pentru separatistul Krasnoselski, care „distorsionează realitatea”: „Originea crizei nu este la Chișinău, ci la Moscova, care trebuie să vină cu soluții reale pentru această problemă”