17:53:05 20.01.2025
Stiri

GALERIE FOTO // Cele mai FRUMOASE destinaţii de toamnă din România

Reportaj 02.11.2015 20:04 Vizualizări3413 Autor: Ziarul National
GALERIE FOTO // Cele mai FRUMOASE destinaţii de toamnă din România sursa: one.ro

Chiar dacă vara a luat demult sfârşit, toamna aceasta ne răsfaţă în raze calde de soare şi seri plăcute în miresme de struguri şi frunze umede. Şi pentru că toamna nu înseamnă numai căderea frunzelor sau aşezarea fânului în căpiţe, ea este în egală măsură potrivită pentru scurte escapade turistice în ţară, cu atât mai mult cu cât preţurile verii scad odată cu venirea coloratului anotimp.

Astfel, am pornit în căutarea celor mai frumoase destinaţii potrivite pentru toamnă din România şi am bifat munţi, lacuri, sate pitoreşti, cascade sau locuri de poveste precum resortul Valea Verde din apropierea Sighişoarei, unde poţi merge la vânătoare de trufe prin pădurile Transilvaniei. Şi mai sunt!

Să le descoperim împreună:

Viscri - Satul Viscri s-a dezvoltat enorm după ce prinţul Charles şi-a cumpărat o proprietate în zonă. Viscri s-a transformat dintr-un sat izolat într-o o veritabilă atracţie turistică. A câştigat teren prin peisajele pitoreşti şi prin faptul că în Viscri totul este autentic.

Lacul Colibiţa - În inima munţilor vulcanici Călimani, la aproximativ o oră de mers cu maşina din Bistriţa, descoperim în toată splendoarea sa lacul Colibiţa, una dintre cele mai spectaculoase oaze de linişte din inima Transilvaniei.

Băile Tuşnad - În Cheile Oltului, la o altitudine de 650 m, la poalele munţilor acoperiţi cu brazi se află oraşul Băile Tuşnad. Localitatea situată în partea sudică a Depresiunii Ciucului, între munţii Harghita şi Bodoc, este cea mai mică staţiune balneară din ţară, fiind cunoscută şi astăzi drept „Mica Elveţie” a României.

Rezervaţia Naturală Cascada Putnei - Cascada Putnei a fost declarată monument al naturii în anul 1973 şi a fost inclusă în Parcul Natural Putna-Vrancea, care cuprinde alte cinci rezervaţii: „Groapa cu pini”, „Pădurea Lepşa-Zboina” şi „Valea Tişiţei”. Cascada Putna se află la câţiva kilometri de Lepşa, fiind situată în judeţul Vrancea, pe teritoriul administrativ al comunei Tulnici, în apropierea satului Lepşa, fiind, de fapt, o rezervaţie naturală în miniatură.

Lacul Vulturilor sau„lacul fără fund”, după cum mai este denumit, este situat în imediata apropiere a comunei Siriu, din judeţul Buzău, această locaţie fiind cunoscută în toată ţara pentru peisajele sale extraordinare şi pentru turiştii care se adună aici. Lacul poate fi considerat sinonim cu frumuseţea, având în vedere că peisajele ce îl înconjoară sunt răpitoare. Sintagma de „lac fără fund” se datorează faptului că adâncimea lacului măsoară doar 2,5 metri.

Valea Vaserului - Când spui Mocăniţa de la Vişeul de Sus, spui ultima cale ferată forestieră cu abur nu doar din România, ci de la nivel mondial. În munţii României stă bine pitită una dintre cele mai mari avuţii din punct de vedere cultural, dar mai ales din punct de vedere tehnic. Astăzi, Valea Vaserului face parte din Parcul Natural Munţii Maramureșului şi se află sub protecţie europeană încă din anul 2007.

Parcul Natural Vânători - Constituit ca parc natural în 1999, Parcul Natural Vânători Neamţ are o suprafaţă de 30 818 hectare, din care mai bine de 26 300 hectare se întind pe fond forestier. Tot aici trăiesc animale care astăzi sunt pe cale de dispariţie: ursul brun, zimbrul, cerbul carpatin, cerbul lopatar, capriorul sau mistreţul.

Valea Verde Resort sau „paradisul de lângă Sighişoara”, aşa cum ne mai place să-l numim, se află în satul Cund din judeţul Mureş şi „îmbină joie de vivere şi cultura, relaxarea şi refacerea, natura şi activităţile în aer liber”. Pentru cazare aveţi la dispoziţie patru apartamente şi mai multe case, locul fiind destinaţia ideală pentru o escapadă de weekend.



Grădina Zmeilor - Vizitatorii sunt atraşi de frumuseţea legendelor scornite de localnici, dar şi de peisajul spectaculos, unic în lume. Una dintre cele mai frumoase şi mai interesante rezervaţii naturale din Transilvania se află în apropierea satului Gâlgăul Almaşului, din judeţul Sălaj. Stâncile sculptate de vânt, ploi şi zăpezi au devenit personaje fantastice în legendele localnicilor.

Jurilovca este un sătuc de o frumuseţe sălbatică, populat în mare parte de lipoveni pescari, pregătiţi oricând să facă un borş de peşte savuros, cum numai în zona Dobrogei găseşti. Ca să ajungeţi aici, dacă veniţi dinspre Chișinău, cel mai bine este să mergeţi până la Constanţa pe autostradă, apoi ţineţi drumul spre Tulcea încă 90 de kilometri. Jurilovca este la mare căutare toamna, când se pot observa mai bine păsările şi sălbăticiunile din laguna Razim-Sinoe.

Lacul Roşu sau „lacul ucigaş”, după cum mai este numit, este un lac în culori nemaiîntâlnite, cu oglindiri roşiatice. Lacul se află la baza muntelui Suhardul, munte care se oglindeşte, la rândul său, în apa din care ies cioturi de brad.

Lacul de acumulare Vida. În comuna bihoreană Dobreşti se află un lac cu totul special, prin faptul că în mijlocul său se află un vârtej. Speciale sunt şi culoarea apei, şi peştii din lacul Vida, dar şi valea care porneşte din lac şi conduce turiştii printr-o liniştită pădure.

Parcul Naţional Munţii Măcinului - Pe lângă faptul că Munţii Măcinului sunt cele mai vechi formaţiuni de acest gen din România, iubitorii de drumeţii au la dispoziţie un traseu tematic, un traseu pentru practicarea turismului ecvestru şi trasee de cicloturism. Oraşul Măcin este principala poartă de intrare, iar comuna Greci este principala cale de acces către Parcul Naţional, prin poziţionarea centrală, în partea de vest a acestuia.

Palatul Brukenthal, Avrig - Chiar la poalele Carpaţilor Transilvăneni, în centrul oraşului Avrig, se situează ansamblul arhitectural baroc, unic, al Reşedinţei de Vară a lui Samuel von Brukenthal. „Edenul din Transilvania” a fost numită odată această moşie în stil baroc, construită la sfârşitul secolului al XVIII-lea de către guvernatorul Brukenthal. Acest mic paradis este situat la poalele Munţilor Făgăraş, la doar 20 de kilometri de Sibiu şi 116 kilometri de Braşov.

Sursa: one.ro

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md