Fructul care DISTRUGE celulele cancerigene și previne diabetul


Bogate în antioxidanţii care s-au dovedit a încetini dezvoltarea bolii Alzheimer, prunele conţin doar 46 de calorii la 100 g, nu conţin grăsimi saturate şi sunt pline de minerale şi vitamine.
Preferate în perioada de vară, prunele ajută la sporirea absorbţiei fierului în corp şi sunt o bună sursă de vitamina C.
Printre beneficiile pe care le are acest fruct asupra sănătăţii se numără înlăturarea constipaţiei şi a problemelor digestive, protejarea inimii și curățarea radicalilor liberi vătămători, mulţumită antocianinelor, pigmenţii roşii-albaştri din unele prune, notează viataverdeviu.ro.
O prună proaspătă medie conţine 113 mg de potasiu, care ajută la reglarea hipertensiunii şi reduce riscul de atac cerebral. Prunele protejează împotriva cancerului, deteriorării celulare şi previn diabetul.
Prunele au un indice glicemic scăzut și pot controla nivelul zahărului din sânge. Aceste fructe conţin puţine calorii şi mulţi nutrienți, de asemenea, prunele distrug celulele cancerului la sân şi îmbunătăţesc memoria.











































































