FOTO // Zâmbete, RECUNOȘTINȚĂ și speranță! 1 000 de familii au primit ajutor din partea Loteriei Naționale în luna august
Zâmbete, recunoștință și speranță! Așa este întâmpinată echipa Loteriei Naționale, care vizitează satele din țară și oferă ajutoare sociale persoanelor aflate în dificultate. Până acum, campania „Loteria națională – Avem grijă de Dumneavoastră” a ajuns în 10 localități, ajutând 1000 de familii defavorizate cu produse alimentare de primă necesitate și dezinfectanți.
Printre satele beneficiare de săptămâna aceasta se numără: Coșnița, raionul Dubăsari, Cazaclia, UTA Găgăuzia, Teleșeuca, raionul Dondușeni, Marcăuți, Dubăsari și Zăbriceni, Edineț. Autoritățile locale din fiecare localitate primesc câte 100 de pachete alimentare și câte 20 de litri de combustibil, pentru ca să livreze ajutoarele la poartă fiecărui beneficiar.
„În sat avem multe familii social-vulnerabile cu mulți copii, persoane cu dizabilități, invalizi. Oamenilor le este foarte greu de când s-a început pandemia. Este un gest frumos și plăcut pentru toți cei 100 de locuitori care o să primească pachete”, a declarat primarul comunei Teleșeuca.
În fiecare săptămână, Loteria Națională selectează satele prin tragere la sorți , folosind un program electronic certificat, bazat pe numere aleatorii.
În perioada 17 - 21 august, campania „Loteria națională - Avem grijă de Dumneavoastră” va ajunge în următoarele localități:
· s. Dușmani, r. Glodeni;
· s. Moara de Piatră, r. Drochia;
· s. Șuri, r. Drochia;
· s. Brătuleni, r. Nisporeni;
· s. Pruteni, r. Fălești.
Campania socială a Loteriei Naționale se va desfășura până la sfârșitul lunii august și are scopul de a ajuta cele mai vulnerabile categorii sociale în perioada restricțiilor provocate de pandemia de COVID-19. Amintim că în perioada 17 aprilie – 16 mai, pe durata stării de urgență, în jur de 4200 de familii din Republica Moldova au primit ajutor din partea Loteriei Naționale . În cadrul campaniei, Loteria Națională a oferit Institutului de Medicină Urgentă un aparat performant de ventilare a plămânilor.
R. Moldova face față crizei energetice provocate de Rusia, fără a activa contractele de avarie. Aproape 50% din totalul energiei electrice este asigurat de România. Care e situația din Transnistria
UTIL // Ce trebuie să faceți pentru a putea beneficia de prețuri diferențiate la energia electrică pe ore de consum: Precizările ANRE
METEO // Luna ianuarie, între minus 35,5 și plus 18,4 grade Celsius, în R. Moldova