FOTO // Vopsește ouăle de Paști ECOLOGIC cu efect de marmură – o metodă ORIGINALĂ!
Au rămas zile numărate până la sărbătorile de Paști, de aceea vă oferim o idee inedită de ornare a ouălor pascale.
Efectul de marmorare propus se obține foarte ușor, din coji de ceapă și câteva picături de soluție de verde de briliant. Această metodă a fost verificată de secole, este una ecologică și inofensivă. Veți obține adevărate opere de artă care îi vor încânta atât pe cei dragi, cât și pe oaspeți.
Transformați vopsitul ouălor într-o activitate plăcută și distractivă pentru toată familia.
13 pași pentru un ornament marmorat
1. Rupeți mărunt cojile de ceapă, cam de mărimea unei unghii.
2. Scufundați oul într-un bol cu apă.
3. Dați oul prin cojile de ceapă, dacă nu se lipesc bine, atunci lipiți-le intens.
4. Înveliți oul într-un tifon și presărați-l un pic cu cojile de ceapă.
5. Legați tifonul strâns și distribuiți atent cojile de ceapă care s-au deplasat.
6. Tăiați tifonul în plus.
7. Puneți ouăle la fiert, adăugând o lingură de sare.
8. Adăugați soluția de verde de briliant (adăugați 1-2 picături în dependență de numărul de ouă, nu vă faceți griji în privința cratiței în care fierbeți ouăle, aceasta se curăță bine, dar trebuie să folosiți mănuși).
9. După ce apa a început să clocotească, fierbeți timp de 7 minute.
10. Spălați ouăle fierte sub un jet de apă.
11. Înlăturați tifonul și cojile de ceapă.
12. Clătiți din nou ouăle sub apă.
13. Uscați ouăle și ungeți-le cu un pic de ulei pentru luciu. Ouăle marmorate sunt gata.
Notă: Dacă veți mărunți cojile de ceapă în râșniță, mașină de tocat sau blender, atunci decorul va fi și mai original.
Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Sursa: Bucătarul.tv
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania