FOTO // Un nou MANDAT de președinte al APSM pentru Eduard Ciobanu. Acesta și-a stabilit cel puțin 18 obiective pentru următorii cinci ani
Jurnalistul sportiv Eduard Ciobanu a fost ales pentru un nou mandat de președinte al Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM), în cadrul ședinței Adunării Generale de Dare de seamă și Alegeri ce s-a desfășurat la Chișinău pe 19 septembrie curent. Ciobanu a fost unicul pretendent înscris în cursa pentru acest post și urmează să gestioneze activitatea asociației obștești în următorii cinci ani. Totodată, în calitate de vicepreședinte a fost ales Alexandru Fosa, iar Comitetul Executiv va fi format din membrii Vitalie Hadei, Ion Buga, Natalia Doneț, Iurie Opincă și Mihai Burciu.
Ținând cont de situația epidemiologică creată, evenimentul s-a făcut remarcat printr-o organizare exemplară, la acesta participând 30 de jurnaliști sportivi din întreaga republică. În debutul ședinței, Eduard Ciobanu și-a prezentat raportul de dare de seamă cu privire la activitatea APSM în perioada 2015-2020.
Raportul a provocat discuții din partea delegaților, în speță privind „nuanțele problematice” ale relației dintre APSM și Comitetul Național Olimpic și Sportiv. Jurnaliștii sportivi sunt deranjați de faptul că, în premieră, CNOS nu a ținut cont de părerea APSM în ceea ce privește acordarea acreditărilor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021. Cu toate acestea, în contextul în care în octombrie vor avea loc alegerile pentru șefia CNOS, la care Nicolae Juravschi, va candida, cel mai probabil, pentru al șaselea mandat consecutiv (conduce Comitetul Olimpic de aproape 20 de ani), APSM a decis să-și păstreze neutralitatea.
De asemenea, la întrunire au fost discutate diferite proiecte aflate în sfera APSM. De remarcat că raportul lui Grigori Cerneac, președintele Comisiei de revizie, a fost întocmit într-o manieră transparentă, elucidând anumite aspecte de mare importanță cu referire la acțiunile din cadrul Asociației.
Realegerea lui Eduard Ciobanu în acest post de conducere vine într-un moment destul de dificil pentru presa sportivă. Noul-vechi președinte, care se bucură de respectul colegilor, federațiilor sportive, dar și al conducerii Asociației Internaționale a Presei Sportive, a enumerat și obiectivele pe care și le propune pentru următorii cinci ani.
În primul rând, Ciobanu, alături de echipa sa, vrea să consolideze baza tehnico-materială a APSM și să crească bugetului asociației până la 150 000 de lei. Totodată, acesta promite să acorde ajutor financiar veteranilor presei sportive, să fondeze Muzeul APSM, dar și să editeze o revistă specializată. În următorii cinci ani urmează să fie organizate seminare tematice alături de colegii din România, Ucraina sau Rusia, iar jurnaliștii care intenționează să editeze cărți cu tematică sportivă vor fi sprijiniți. Nu în ultimul rând, APSM va desfășura Olimpiada la diferite probe sportive, dar cu condiția că la competiții se vor înscrie câți mai mulți cronicari sportivi.
Asociația Presei Sportive din Moldova întrunește în prezent un număr de 52 de jurnaliști sportivi, 10 dintre care sunt membri ai Asociației Internaționale a Presei Sportive.
Elveția se declară gata să găzduiască o întrevedere Trump-Putin. Ce se va întâmpla cu mandatul de arestare pe numele liderului rus
Studiu îngrijorător: Oamenii de ştiinţă spun că au descoperit cauza înmulţirii inexplicabile a cazurilor de cancer
Ziua Culturii Naționale: ICR „Mihai Eminescu” și Ambasada României în R. Moldova organizează concertul cu genericul „Enescu. Rapsodii și poeme”, la 70 de ani de la trecerea în neființă a marelui compozitor român