FOTO // TRĂDARE de PATRIE? Liderul PSRM, Vlad Batrîncea, întrevederi la Moscova cu susținătorii SEPARATISMULUI, sub steagul „novorusiei”
Vicepreședintele Parlamentului R. Moldova, liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Vlad Bătrîncea, a discutat la Moscova despre „dinamizarea relațiilor bilaterale” moldo-ruse cu promotorii recunoașterii așa-ziselor „republici populare” Donețk și Lugansk, cei care susțin separatismul transnistrean, dar și cei care salută crearea așa-zisei „novorusia”.
Unul dintre cei cu care s-a grăbit să discute Bătrîncea este vicepreședintele Comisiei pentru relații cu CSI din Duma de Stat, Artiom Turov. În februarie 2022, cu doar o săptămână înainte de invazia rusă în Ucraina, Turov a fost unul dintre cei care saluta deschis recunoașterea de către Rusia a „independenței” Donețkului și Luganskului față de Ucraina, precizând că votul din Duma de Stat este un „eveniment istoric”.
La fel, Turov este cel care a avut multiple întrevederi cu așa-zisa administrație de la Tiraspol pe care a asigurat-o de sprijin deplin din partea Rusiei.
La fel, Bătrîncea a stat la o masă și cu Anatoli Sereda, asistentul Atamanului suprem al Cazacilor din Rusia. Acum doi ani, Sereda propunea crearea în regiunea transnistreană a căzăcimii ruse.
Atât Turov, cât și Sereda se numără printre oficialii ruși care primii l-au vizitat pe Krasnoselski pentru a-l felicita cu victoria obținută la „alegerile prezidențiale” din Transnistria în decembrie 2021.
De asemenea, Bătrîncea s-a întâlnit la Moscova cu liderul partidului „Spravedlivaia Rossia”, Serghei Mironov. Liderul PSRM, se pare că, nu a fost deloc deranjat de faptul că pe peretele din biroul politicianului rus este atârnat drapelul așa-zisei „novorusii” – o confederație autoproclamată în anul 2014 de către „republicile populare” Donețk și Lugansk.
Anterior, separatiștii proruşi din statul vecin anunțau că „novorusia” ar urma să includă și alte regiuni din Ucraina, precum Nikolaev, Odesa și Herson, oferind, în acest sens, Rusiei un coridor către regiunea transnistreană. Cea din urmă, susțineau ei, la fel ar urma să fie inclusă în componența enclavei.
Sursa: Deschide.md
Cum au votat cetățenii români din R. Moldova la alegerile prezidențiale din România: Număr-record de votanți și Lasconi pe primul loc
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2024 în România: Elena Lasconi a trecut pe poziţia a doua, depăşindu-l pe Marcel Ciolacu
Nicolae Negru // Fantoma trecutului promite schimbarea prezentului