FOTO // Turism cu BUGET extins! Cele mai SCUMPE ţări de vizitat
Dacă dispui de resurse financiare consistente, iar vacanţele se află pe primul loc în lista priorităţilor tale, ar fi bine să consulţi raportul celor de la Forumul Economic Mondial, în care sunt incluse cele mai scumpe ţări pe care le poţi vizita. Alegeţi destinaţia, împachetează şi nu uita să-ţi iei mulţi bani la tine, căci vei avea pe ce să-i cheltuiești!
Potrivit one.ro, raportul celor de la Forumul Economic Mondial, recent publicat, prezintă cu lux de amănunte un top al celor mai scumpe destinaţii turistice: 141 de ţări au fost evaluate în funcţie de costurile legate de transport, cazare, servicii. De asemenea, s-a ţinut cont şi de preţul carburanţilor.
Unde îţi poţi cheltui banii? Descoperă 20 dintre cel mai scumpe ţări de vizitat!
Irlanda - potrivit raportului, Irlanda se află pe locul 20 în topul celor mai scumpe ţări de vizitat, iar principalul punct de atracţie este capitala, Dublin. O noapte de cazare la un hotel de 4 stele costă, în medie, 126 de dolari, iar taxele adăugate serviciilor sunt cu 10% mai mari decât în Statele Unite.
Seychelles – Insula preferată a Prinţului William şi a soţiei sale, Kate Middleton, atrage anual milioane de turişti, chiar dacă nu este una dintre cele mai accesibile destinaţii de vacanţă. Astfel, Seychelles ocupă locul 19, în condiţiile în care o cameră de hotel poate costa în jur de 374 de dolari pe noapte.
Canada – Zborurile către America de Nord, în special către Canada, sunt extrem de costisitoare, chiar dacă o noapte de cazare în Toronto este mai ieftină decât una în Seychelles: 124 de dolari pe noapte. În schimb, taxa pe valoarea adăugată este cu 20% mai mare decât în Statele Unite.
Birmania – Numită şi Uniunea Myanmar, Birmania este una dintre cele mai exotice ţări din Asia, dar şi una dintre cele mai scumpe. Ocupă locul 17, iar o noapte de cazare la un hotel de 4 stele costă, în medie, 185 de dolari.
Germania – Destinaţia preferată a multor români nu este deloc una ieftină. Cu 125 de euro camera de hotel pe noapte, în condiţiile unui resort de 4 stele, Berlinul ocupă locul 16 în topul realizat de Forumul Economic Mondial.
Hong Kong – Locul preferat al oamenilor de afaceri din Asia atrage, anual, milioane de turişti dispuşi să plătească cel puţin 229 de dolari pe noapte pentru o cameră de hotel. Deşi serviciile şi bunurile de consum sunt cu 30% mai ieftine decât în Statele Unite, Hong Kongul este o metropolă extrem de scumpă.
Islanda – Deşi raportul nu prezintă costurile pentru cazare, Islanda ocupă locul 14. Se pare că bunurile, alimentele şi serviciile sunt destul de scumpe, preţurile lor fiind cu 10% mai mari decât în Statele Unite.
Barbados – Se pare că o noapte de cazare pe insula în care s-a născut Rihanna poate ajunge cât salariul minim pe economie din România: 337 de dolari pe noapte. Cu toate acestea, servciile sunt destul de ieftine, prin urmare, Barbados ocupă locul 13.
Olanda – Deşi capitala olandezilor, Amsterdam, este una dintre cel mai căutate destinaţii pentru city-break-uri, fiind destul de accesibilă, Forumul Economic Mondial a plasat Olanda pe locul 12 în topul celor mai scumpe ţări din lume. O noapte de cazare la un hotel de 4 stele, cu mic dejun inclus, costă în jur de 137 de dolari.
Senegal – Dacă vrei să vizitezi Africa de Vest, Senegalul este una dintre cele mai sigure destinaţii din zonă. Dar şi una dintre cele mai scumpe, căci preţul unui bilet de avion este foarte mare, mai ales dacă vorbim despre zborurile transatlantice. Cu toate acestea, viaţa în Senegal nu este deloc costisitoare!
Austria – Char dacă se situează pe locul 10, Austria încă este destinaţia de schi preferată de români, care profită de ofertele din extrasezon. În mod obişnuit, o noapte de cazare pleacă de la 125 de euro, iar preţul motorinei este mult mai ridicat decât în România.
Italia – Potrivit raportului, o vacanţă în Italia ar costa la fel cât una în Statele Unite, dar acest lucru depinde de locul din care pleci, căci un bilet de avion pentru un european este cu mult mai ieftin decât pentru un american. Italia se află pe locul 9.
Suedia – Cu 159 de dolari pe noapte, preţul mediu al unei camere de hotel, Suedia se află pe locul 8. Nici alimentele, bunurile şi serviciile nu sunt deloc ieftine – cu 30% mai scumpe decât în Statele Unite.
Danemarca – O cameră de hotel în Copenhaga, capitala Danemarcei, costă în jur de 150 de dolari pe noapte, iar serviciile sunt şi ele destul de scumpe, factori importanţi care au urcat Regatul Danez pe locul 7 în top.
Israel – Tel Avivul este unul dintre cele mai scumpe oraşe din lume, tariful unei camere de hotel de 4 stele plecând de la 200 de dolari pe noapte. Şi nici benzina nu este deloc ieftină, chiar dacă vorbim despre Orientul Mijlociu (Locul 6).
Norvegia – Deşi biletele de avion spre Norvegia sunt destul de ieftine, viaţa în Norvegia nu este deloc la îndemâna oricui. O noapte la un hotel de 4 stele ajunge, în medie, la 151 de dolari, însă preţul alimentelor şi al serviciilor este cu peste 50% mai mare decât în Statele Unite.
Australia – Este una dintre destinaţiile în care ajungi, poate, o dată-n viaţă. Biletele de avion sunt foarte scumpe, în schimb serviciile şi cazarea sunt destul de accesibile. O cameră de hotel costă aproximativ 162 de dolari pe noapte.
Franţa – „Medaliata cu bronz” al topului întocmit de Forumul Economic Mondial este renumită ca fiind una dintre cele mai scumpe destinaţii, dar şi una dintre cele mai căutate. O cameră dublă la un hotel de 4 stele din Paris costă, în medie, 219 dolari pe noapte. Nici serviciile nu sunt mai ieftine, mai ales transportul în comun.
Marea Britanie – În rândul operatorilor de turism există deja proverbe despre Marea Britanie. „Dacă vrei să vizitezi Regatul Unit, nu pleca cu avionul!” este cel mai des întâlnit, căci biletele sunt extrem de costisitoare. Nici camerele de hotel nu sunt mai ieftine. De exemplu, o cameră costă, în medie, 139 de dolari. Iar taxiul londez poate fi considerat transport de lux.
Elveţia – Cea mai curată ţară din lume este şi cea mai scumpă! Pe primul loc în raportul întocmit de Forumul Economic Mondial se află Ţara Cantoanelor, unde tariful perceput pentru o cameră de hotel de 4 stele este, în medie, de 241 de dolari. Iar alimentele, bunurile şi serviciile sunt chiar şi cu 50% mai mari decât în Statele Unite.
Exerciții militare ale rușilor în Transnistria cu tehnică blindată ce trebuia retrasă din 2003: Delegația Chișinăului în CUC denunță „discreditarea considerabilă” a mecanismul actual de menținere a păcii la Nistru
VIDEO // Separatistul Krasnoselski, pus să arate cât de mărinimoasă e Rusia, după ce „Gazprom” a lăsat în frig și întuneric Transnistria: „Rusia a făcut tot posibilul ca să livreze gaz, dar R. Moldova se opune”. Replica Guvernului de la Chișinău
VIDEO // Cetățenii R. Moldova care se află peste hotare trebuie să achite prima de asigurare medicală? Precizările CNAM