FOTO // Șefa statului s-a întâlnit cu cei 53 de profesori care merg la cursuri în România. Maia Sandu: „Limba română creează punți între comunități și țări. Sunt convinsă că acest liant social va crește coeziunea națională și va uni oameni”
Șefa statului Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu cei 53 de profesori de Limba română și alte discipline școlare din UTA Găgăuzia, raioanele Dubăsari, Taraclia, municipiile Cahul și Bălți, care vor pleca în România pentru cursurile de vară de Limbă, literatură și civilizație română.
„Iată cum limba română creează punți între comunități și țări și sunt convinsă că acest liant social va crește coeziunea națională și va uni oameni”, a spus Președinta Maia Sandu.
Profesorii vor studia la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și vor avea ocazia să descopere Iașul.
Președinta și-a exprimat recunoștința față de Guvernul României, care sprijină organizarea acestei școli de vară. Șefa statului a menționat că și Guvernul de la Chișinău, prin Programul național de studiere a limbii române, a oferit în 2023 cursuri gratuite pentru 6 550 de persoane.
„Este important ca aceste programe să continue și numărul participanților să crească”, a conchis președinta Maia Sandu.
Amintim că un grup de 53 de profesori de Limba română din UTA Găgăuzia, raioanele Dubăsari, Taraclia, municipiile Cahul și Bălți vor participa la cursuri de perfecționare a modalităților de predare a limbii române, care se vor desfășura în România, în perioada 17 – 31 iulie curent.
Cursurile de formare profesională sunt organizate la inițiativa Ministerului Educației și Cercetării și a Ambasadei României la Chișinău, cu suportul Ministerului Educației al României.
Cursurile se vor desfășura la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Pe parcursul a două săptămâni, profesorii vor avea ocazia să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul limbii și literaturii române, să participe la prelegeri susținute de personalități academice notorii și să se bucure de activități culturale care le vor îmbogăți experiența profesională.
Acesta este al doilea grup de profesori care merge la cursuri de perfecționare organizate în România. Primul grup a fost alcătuit din 57 de profesori care s-au aflat în România în perioada 16 iunie – 10 iulie curent.
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania