FOTO // Primul turneu organizat de Federația Națională de Tenis în ultimele șase luni a ajuns la final. Cine sunt CÂȘTIGĂTORII competiției organizate în memoria fondatoarei Școlii Sportive Specializate de Tenis din Chișinău
Timp de o săptămână, zeci de sportivi din R. Moldova au participat la ediția de anul acesta a prestigiosului turneu dedicat memoriei celei care a stat la baza fondării Școlii Sportive Specializate de Tenis din Chișinău, antrenoarea Natalia Rogova.
Competiția de gradul II a fost foarte așteptată de lumea tenisului național, fiind prima din calendarul post-pandemie cuprinsă în programul Federației Naționale de Tenis din Moldova, care, tradițional, este partenerul consacrat al acestui turneu.
Prezent la ceremonia de premiere a laureaților, președintele Federației Naționale de Tenis din Moldova, Ceslav Ciuhrii, a remarcat importanța acestui turneu, dar în special revenirea tenisului autohton după îndelungata pauză cauzată de pandemia COVID – 19.
„Turneul în memoria celei care a pus temelia acestei instituții școlare, care a stat la baza formării de generații de sportivi talentați, este primul după pauza îndelungată cauzată de pandemie, astfel încât am avut multe restricții în a ne bucura pe deplin de emoțiile tenisului. Dar sunt convins că, în scurt timp, vom reveni la viața normală. FNTM a susținut această competiție și va urma să o facă și în anii viitori, fiind un turneu de prestigiu. În același timp, vă rog să rămâneți concentrați pentru următoarele competiții din agenda Federației”, le-a transmis Ciuhrii câștigătorilor.
Ceremonia de premiere a fost una mai mult protocolară din cauza pandemiei.
FNTM a remarcat o premieră la ediția de anul acesta a turneului – pe tabloul principal la categoria U12 fete și băieți au participat câte 32 de mici sportivi, un record absolut pentru această vârstă. Acest merit se datorează organizării Programului Tennis 10, care a permis la zeci de copii cu vârstele de 5 – 10 ani să devină noua generație a tenisului național.
Laureații „Turneului în memoria Nataliei Rogova”, ediția 2020
U12 / Fete
Locul I: Lia Belibova
Locul II: Natalia Drobea
Locul III: Eva Iurina
U12 / Băieți
Locul I: Serj Radu
Locul II: Alexandru Gliga
Locul III: Nikita Șarpe
U14 / Fete
Locul I: Lia Belibova
Locul II: Iana Semichina
Locul III: Romina Hîncu
U14 / Băieți
Locul I: Alexandru Gliga
Locul II: Roman Căpriș
Locul III: Serj Radu
U16 / Fete
Locul I: Emily Șarpe
Locul II: Xenia Trifoi
Locul III: Mădălina Grozavu
U16 / Băieți
Locul I: Daniel Donțu
Locul II: Mihail Omarov
Locul III: Cristi-Alexandru Grosu
U18 / Fete
Locul I: Renata Fărîmă
Locul II: Arina Gamrețcia
Locul III: Olivia Grozavu
U18 / Băieți
Locul I: Maxim Cazac
Locul II: Cătălin Tropin
Locul III: Ilie Cazac
Senioare
Locul I: Renata Fărîmă
Locul II: Olivia Grozavu
Locul III: Mariam Kacharyan
Seniori:
Locul I: Ilie Snițari
Locul II: Maxim Cazac
Locul III: Ilie Cazac
Dublu U14 / Fete
Locul I: Lia Belibova / Iana Semichina
Locul II: Natalia Droba / Daria Vîrtosu
Dublu U14 / Băieți
Locul I: Serj Radu / Alexandru Gliga
Locul II: Artiom Ursu / Nikita Șarpe
Dublu Seniori
Locul I: Maxim Cazac / Ilie Cazac
Locul II: Cătălin Tropin / Adrian-Tănase Toderașcu
Foto AICI.
Elveția se declară gata să găzduiască o întrevedere Trump-Putin. Ce se va întâmpla cu mandatul de arestare pe numele liderului rus
Studiu îngrijorător: Oamenii de ştiinţă spun că au descoperit cauza înmulţirii inexplicabile a cazurilor de cancer
Ziua Culturii Naționale: ICR „Mihai Eminescu” și Ambasada României în R. Moldova organizează concertul cu genericul „Enescu. Rapsodii și poeme”, la 70 de ani de la trecerea în neființă a marelui compozitor român