FOTO // Podul Giurgiulești-Galați, RENOVAT în totalitate de către România: Cât au costat lucrările la obiectivul de 125 de metri, cu circulație pe două benzi
Lucrările de renovare a podului rutier de frontieră Giurgiulești (Republica Moldova) – Galați (România), demarate acum nouă luni, sunt pe ultima sută de metri.
Investiția a costat circa opt milioane de RON (aproximativ 31,7 milioane de lei moldovenești) și a fost asigurată în totalitate de Guvernul României.
Obiectivul a fost inspectat marți, 3 mai, de către secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Lilia Dabija, și secretarul pe domeniul infrastructurii de transport, Mircea Păscăluță, împreună cu secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii din România, Irinel Ionel Scrioșteanu.
Podul interconectează infrastructurile rutiere între cele două state, pe teritoriul Republicii Moldova drumul național M3 Chişinău – Comrat – Giurgiuleşti – frontiera cu România și pe teritoriul României.
Lilia Dabija a mulțumit omologului său de la București și a menționat că, împreună cu România, R. Moldova își urmărește calea comunității europene, iar proiectele comune de infrastructură fortifică și mai mult relațiile bilaterale dintre cele două state.
„Mulțumim Guvernului României pentru suportul oferit în tot acest proces amplu de reconstrucție a infrastructurii. În viitorul apropiat vom începe lucrările de construcție la podul de la Ungheni, dar şi reparația altor poduri Sculeni-Sculeni, Cahul-Oancea, Leușeni-Albița. Acum că suntem într-o criză de securitate la frontieră trebuie să fim și mai rezilienți și mai puși pe fapte, pentru drumuri mai bune, pentru poduri mai multe şi o mai bună securitate la frontieră”, a spus Dabija, citată de un comunicat de presă al MIDR.
Podul rutier de frontieră peste râul Prut, între localitățile Giurgiulești și Galați, a fost construit în anul 1949 și are o lungime de 125 de metri, cu circulație pe două benzi.
CSP, nemulțumit de felul în care politicul atacă Procuratura Anticorupție: „Expunerile publice ale demnitarilor față de activitatea procurorilor trebuie să fie echilibrate, responsabile și fundamentate pe o analiză obiectivă”
Recean cere Tiraspolului LISTA beneficiarilor ajutorului oferit de UE. Chișinăul NU va admite ca gazul să fie folosit de MMZ sau fermele de crypto: „Dacă vom identifica o abatere de la utilizarea corectă a ajutorului, atunci vom interveni”
Alte cinci persoane care adunau „soldați” pentru „armata” Moscovei cu scopul de a deturna rezultatele alegerilor din R. Moldova riscă până la cinci ani de închisoare: Și-au șters pe degeaba aplicația băncii ruse când au văzut știrile la televizor