FOTO // O locuinţă ecologică gândită de un inventator român a intrat în PRODUCŢIE în Franţa
O locuinţă ecologică gândită de inventatorul român Iustin Capră a intrat în producţie în Franţa. Cu un preţ de pornire de 25.000 de euro, Soleta este construită exclusiv din materiale naturale.
Spirit de libertate. Acesta este sentimentul care inspiră această frumoasă casă de țară, foarte aerisită, și cu un design modern, care nu duce lipsă de farmec. Vine din România și se numește Soleta zeroEnergy, scrie ziarul Le Figaro, precizând că este cea mai mică locuință dintr-o gamă de case modulare ecologice. Toate au fost create de Fundația Iustin Capră pentru Invenții și Tehnologii Durabile (FITS).
Un concept ecologic inteligent, care, scrie ziarul francez, are meritul de a fi și accesibil. Pentru că nu costă decât intre 25.000 și 50.000 de euro, in funcție de model.
Această SoletazeroEnergy este „eco-friendly”, fiind construită doar din materiale naturale: este acoperită cu lemn, are ferestre mari, izolatoare, materialele permițând crearea unei legături între natură și interior.
Spaţiul locuibil este de 48 de metri pătraţi, la care se adaugă un mezanin de 9 metri pătraţi şi o terasă generoasă de 22 de metri pătraţi.
Unul din cei mai mari inventatori ai lumii, Iustin Capră, a murit pe 19 ianuarie 2015, la vârsta de 82 de ani. Printre invenţiile inginerului Capră, se numără rucsacul zburător, triciclul electric Oblio și Troty, cea mai mică mașină din lume – Soleta (cu un consum de 0.5l/100km), primul rachetonaut, automobilul cu motor de avion VIRGILIUS și multe altele.
SURSA: cunoastelumea.ro
Putin este pe cale să PIARDĂ ultimul instrument de șantaj energetic asupra R. Moldova. Recean: „Cu linia electrică Vulcănești-Chișinău în funcțiune, vom putea transporta energie electrică fără a trece prin nodul energetic al MGRES"
PREMIERĂ // Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, vizită istorică în Republica Moldova
R. Moldova mai face un pas spre consolidarea SECURITĂȚII energetice. Autoritățile vor procura cu 85 de MILIOANE de dolari oferiți de SUA un sistem de stocare a energiei în baterii puternice