FOTO // Mirel Rădoi și Pițurcă au ajuns la Chișinău. Vor să obțină LICENȚA de antrenor
Antrenorul Stelei București, Mirel Rădoi, și Alexandru Pițurcă, fiul fostului selecționer al României, Victor Pițurcă, alături de alți 23 de tineri au început cursurile de pregătire a antrenorilor pentru obținerea licenței Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) de categorie „C”.
Astfel, Mirel Rădoi, care nu are dreptul să stea pe banca Stelei, va învăța meserie de la Ghenadie Scurtul, director Tehnic FMF, Vladimir Japalău, secretar Executiv al Şcolii Federale de Antrenori, Evgheni Savicev, Vitalie Mardari, Natalia Ceban, instructori, Ion Caras, Vladimir Gosperschi, examinatori.
Potrivit FMF, aceste cursuri se vor desfășura în două etape în perioada 5 octombrie – 4 noiembrie.
Presa de la București a scris că lui Rădoi și Pițurcă s-ar putea alătura și fostul decar al naționalei României, Adrian Mutu.
La cursuri s-au mai înscris: Alexei Bîsca, Iuri Cernîh, Svetlana Cozac, Petru Dragomir, Gavril Facali, Oleg Garbuzari, Alexandru Golban, Sergiu Gradinaru, Ruslan Graur, Ion Haidraga, Constantin Iavorschi, Stanislav Luca, Andrei Macari, Evgheni Matiughin, Vasile Mîţă, Irina Odainic, Alexandr Paciurca, Daniel Poitelea, Fedot Sadovici, Veaceslav Staric, Mihai-Doru Stetca, Alexei Stoica, Alexandru Zaharia.
Viitorii antrenori de peste Prut aleg R. Moldova deoarece pentru aceste cursuri nu e necesară diploma de Bacalaureat. De asemenea, pentru a obține licența „PRO” e necesar să înveți mai puțin de cinci ani. În România cursurile durează circa șase ani.
CSM a reluat procedura disciplinară în privința a trei judecători în demisie de la CSJ, după ce aceștia au anulat hotărârile Comisiei „pre-vetting” în privința a 21 de magistrați
R. Moldova, reprezentată la Forumul Economic de la Davos de o delegație condusă de premierul Dorin Recean: Întrevederi bilaterale cu lideri politici și reprezentanți ai companiilor internaționale pentru a promova agenda economică a statului nostru
INVENTARIERE // Mai multe lacuri mari de acumulare din R. Moldova sunt nefuncționale, iar peste un sfert necesită reparații: Recomandările autorităților pentru proprietarii acestora