21:53:30 23.01.2025
Stiri

FOTO // Locuri SPECTACULOASE din România pe care nu le-ai VIZITAT

Reportaj 21.05.2015 08:00 Vizualizări9279 Autor: Ziarul National
FOTO // Locuri SPECTACULOASE din România pe care nu le-ai VIZITAT sursa: one.ro

Dacă nu ştii încă unde să pleci în vacanţă în această vară, ce zici de un altfel de tur al României? Un tur care să includă locuri spectaculoase, dar mai puţin cunoscute din Ţară.

Ce îţi propunem? Minunăţiile ascunse ale României, de la forme de relief unice în lume, până la monumente şi lăcaşe de cult.

În ciuda infrastructurii şi a problemelor din turism, România se poate transforma oricând, potrivit one.ro, într-o destinaţie perfectă pentru a-ţi petrece vacanţa. Descoperă câteva destinaţii spectaculoase pe care încă, poate, nu le-ai vizitat!

Cascada Bigăr



Se află pe teritoriul comunei Bozovici din judeţul Caraş-Severin, chiar la marginea Drumului Naţional 57B. Anul trecut, celebra publicaţie „Huffington Post” scria despre Cascada Bigar din Caraș-Severin că este un loc unic în lume, parcă desprins din basmele Disney. Americanii au fost atât de încântaţi de ea, încât i-au dedicat pagini întregi şi au declarat-o una dintre cele mai frumoase cascade de pe planetă.

Castelul Fermecat



A fost ridicat în apropierea Podului Suspendat din Parcul Romanescu, la scurt timp după inaugrarea acestuia. În anii comunismului, clădirea a fost transformată în restaurant, iar dupa Revoluţie a funcţionat ca un bar. Construit în stil romantic, Castelul are o suprafaţă de aproape 110 metri pătrati şi a reprezentat cândva un punct de reper pentru craioveni şi turişti. Ruinele Castelului au devenit între timp obiectiv turistic.

Statuia lui Decebal de pe Dunăre



Chipul regelui dac Decebal este un basorelief înalt de 55 m, aflat pe malul stâncos al Dunării, între localităţile Eşelniţa şi Dubova, în apropiere de oraşul Orşova, România. Basorelieful îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Dacie,i şi este sculptat într-o stâncă. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa. Omul de afaceri şi istoricul protocronist Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat şi finanţat ideea acestei lucrări efectuate în perioada 1994-2004.

Grădina Zmeilor



Este o arie protejată de interes naţional ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervaţie naturală de tip geologic şi peisagistic), situată în judeţul Sălaj, pe teritoriul administrativ al comunei.

Lacul cu vârtej



Lacul Vida sau Lacul cu vârtej (judeţul Bihor) Denumit şi „Minunea ascunsă a Bihorului. Se deosebeşte prin culoarea aproape ireală a apei, dar şi prin faptul că în mijlocul său este amenajat un deversor, care creează impresia unui imens vârtej spectaculos. Este un lac de acumulare, construit în 1967, pentru minele care extrăgeau bauxită, pe cursurile râurilor Vida şi Topliţa, în comuna bihoreană Dobreşti.

Podul lui Dumnezeu



Podul natural (judeţul Caraş Severin), traversat de drumul judeţean Baia de Aramă – Drobeta-Turnu Severin, este al doilea ca mărime din Europa şi singurul pe care se poate circula. Formaţiunea are 30 de metri lungime, 13 metri lăţime, 22 de metri înălţime şi 9 metri grosime. Iar în apropiere se află două lacuri: Zătonul Mare şi Zătonul Mic.

Tunelul Iubirii „Tunelul Iubirii”



Este situat pe calea ferată Caransebeş - Băuţar, între localităţile Obreja şi Glimboca și a fost descoperit întâmplător de doi fotografi amatori.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md