FOTO // De trei ori CAMPION EUROPEAN. Nouă medalii pentru Moldova!
Lotul naţional de haltere a avut o evoluţie foarte bună la Campionatul European de Haltere, care s-a desfăşurat în Georgia. Cei nouă sportivi prezenţi au cucerit în total nouă medalii, inclusiv de aur, argint şi bronz.
Oleg Sîrghi, categoria 56 kg, a cucerit două medalii de aur şi a devenit pentru a treia oară în carieră campion european. Halterofilul s-a clasat pe locul cinci la proba smuls, cu un rezultat de 113 kilograme, însă a recuperat la proba aruncat, cu un rezultat de 151 de kilograme, cucerind medalia de aur.
Sîrghi a acumulat la total 264 de kilograme și a devenit pentru a treia oară campion european absolut.
Două medalii de bronz şi una de argint şi-a adjudecat şi Alexandru Dudoglo (85 kg). Acesta a luat medaliile de bronz la probele smuls şi aruncat, dar la total a devenit vicecampion european. La aceeaşi categorie de greutate ca şi Dudoglo, o medalie de aur la proba smuls a fost câştigată de Iurie Bulat.
Nici Anatol Cârâcu nu a rămas fără medalie. Acesta a luat medalia de bronz la proba aruncat, categoria 94 kg.
În ultima zi de competiţie lotul nostru a mai cucerit două medalii prin Adrian Zbârnea (cat. 105 kg). Halterofilul moldovean a fost mereu calm şi a adoptat o tactică care i-a adus câştig de cauză în cele din urmă. Adrian a reuşit 177 kg la proba smuls şi era clasat abia pe locul şapte. Însă, surpriza s-a produs la proba aruncat, acolo unde Zbârnea a rămas uimit de ce a realizat.
La prima încercare a ridicat 212 kg, iar la a doua a reuşit 222 kg, cu 4 kg mai mult decât reuşise până acum. Astfel, acesta a cucerit medalia de bronz la aruncat şi medalia de argint la total – 399 kg.
De menţionat că la Campionatul European de haltere, care are loc în perioada 9 -19 aprilie, au participat 232 de sportivi din 38 de ţări europene.
Guvernul de la Chișinău, reacție la noul plan al Rusiei, dezvăluit de „Kommersant”: „Criza umanitară din regiunea transnistreană este creată și menținută artificial de Rusia cu scopul de a produce un conflict intern în R. Moldova”
IGIENĂ // Blocurile sanitare din peste 160 de școli din R. Moldova, renovate până în 2026
Gazul rusesc ar putea ajunge în Transnistria de la 1 februarie prin intermediul unei firme cipriote: Cantitatea oferită nu va permite producerea de energie electrică pentru malul drept al Nistrului