FOTO // De ce se îmbracă GENIILE în aceleaşi haine? Află răspunsul!
În zilele noastre, oamenii procesează 74 GIGABITES de informaţii în fiecare zi, o cifră absolut copleşitoare! Acesta este principalul motiv pentru care majoritatea oamenilor, în special cei cu inteligenţa peste medie care îşi folosesc materia cenuşie la potenţial maxim, trec prin stări de suprasolicitare informaţională, ceea ce produce blocaje cognitive sau aşa-numita „oboseală de opţiuni”, o stare de epuizare survenită în urma luării de prea multe decizii pe zi.
Aşa se explică şi de ce majoritatea oamenilor de geniu şi marii inventatori ai lumii aleg să poarte aceleaşi haine în fiecare zi, haine cu care sunt obişnuiţi şi care le asigură confortul fizic şi psihic necesar.
Daniel Levitin, psiholog cognitivist şi cercetător neurolog, susţine că supraîncărcarea cu informaţie are loc atunci când încercăm să procesăm mai multă informaţie decât ne-o permite creierul.
„Până nu demult, eram convinşi că oamenii îşi pot concentra atenţia fără probleme asupra unui număr de nouă sarcini simultane. Dar în prezent ştim că este o ipoteză total eronată. De fapt, mintea conştientă se poate concentra asupra a maximum 3 sarcini simultane. Atunci când începi să-ţi forţezi limitele şi să „jonglezi” cu mai multe lucruri în acelaşi timp, are loc o uzură nervoasă considerabilă”, atrage atenţia Daniel.
Exact acesta este motivul pentru care, în toate fotografiile şi înregistrările video existente, Albert Einstein, Steve Jobs, Mark Zuckerberg şi mulţi alţi oameni cu inteligenţa peste medie poartă de fiecare dată aceleaşi haine.
Albert Einstein obişnuia să poarte cu orice ocazie celebrul costum gri, Steve Jobs e nedespărţit de puloverul său negru cu gât, în timp ce Mark Zuckerberg îmbracă de fiecare dată tricoul său gri.
Într-unul din interviurile sale din 2014, Zuckerberg a afirmat că îşi doreşte să-şi poată organiza viaţa într-un mod care să-l solicite cât mai puţin din punct de vedere decizional asupra chestiunilor de ordin social, inclusiv în ceea ce priveşte vestimentaţia zilnică.
Într-un interviu pentru „Vanity Fair” din 2012, Barack Obama a declarat că „După cum vedeţi, port doar costume gri sau albastre, pentru că încerc să reduc la minimum deciziile mai puţin importante de peste zi. Nu vreau să mai iau decizii cu privire la mesele zilei sau la vestimentaţie, pentru că am multe alte decizii mai importante asupra cărora trebuie să-mi concentrez atenţia.”
Atunci când luăm decizii, indiferent că este vorba de lucruri mărunte sau de chestiuni de importanță majoră, creierul consumă aceeaşi cantitate de energie şi nutrienţi. Deşi creierul uman este o maşinărie biologică cu adevărat remarcabilă, şi acest organ are totuşi limitele sale.
Uneori se întâmplă să ne irosim potenţialul cerebral pe lucruri care nu sunt cu adevărat importante pentru noi, astfel că atunci când ne lovim de deciziile majore ale vieţii suntem epuizaţi şi nu reuşim să gândim lucrurile limpede. De aceea este esenţial să îţi foloseşti creierul într-un mod bine calculat.
De cele mai multe ori, secretul oamenilor FOARTE INTELIGENŢI nu constă în potenţialul ridicat al materiei cenuşie, ci pur şi simplu în folosirea creierului în mod optim. Se detaşează de problemele triviale de zi cu zi şi se concentrează asupra problemelor cu adevărat importante.
Fiecare dintre noi suntem înzestraţi cu această maşinărie extraordinară denumită creier. Inteligenţa are multe accepţiuni diferite, dar un aspect important al ei îl reprezintă ştiinţa de a folosi potenţialul maxim al creierului, şi ne referim aici atât la atenţie cât şi la judecată, pe lucrurile esenţiale.
Bineînţeles că nu încurajăm aici purtarea aceloraşi haine în fiecare zi, tot ce vrem să subliniem este faptul că creierul dispune de resurse limitate de energie, pe care trebuie să înveţi să le economiseşti şi să le direcţionezi către problemele zilnice cu adevărat importante.
Sursă: secretele.com
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți