12:08:30 11.01.2025
Stiri

FOTO // Cum arată cele mai SCUMPE alimente din lume

Reportaj 14.04.2017 07:30 Vizualizări2713 Autor: Ziarul National
FOTO // Cum arată cele mai SCUMPE alimente din lume sursa: eva.ro

Percepția oamenilor despre mâncărurile scumpe este foarte variată. De la cafea, ciuperci până la caviar şi pui negru, descoperă cele mai scumpe alimente din lume!

Pentru unii, scump înseamnă somon roșu, pentru alții trufele sunt cele mai scumpe delicatese. Cu toate acestea, există o serie întreagă de alimente al căror preț este cu adevărat exorbitant. Site-ul BrightSide a realizat o selecţie a celor mai scumpe alimente din lume şi iată cum arată acestea.

Ciupercile Matsutake

Aceste ciuperci sunt atât de rare încât prețul lor ajunge la 600$ per kilogram. Ciupercile Matsutake sunt originare din Japonia, dar cresc și în alte câteva țări asiatice. Cu toate acestea, numărul lor a scăzut dramatic din cauza insectelor și a copacilor care au început să apară în zonele umbroase unde aceste ciuperci cresc de obicei. Pentru că nu pot fi cultivate de către om, există toate șansele ca, în viitor, aceste ciuperci să dispară.

Cafeaua Kopi Luwak

Această cafea se produce în cantități industriale în Indonezia, Filipine și în sudul Indiei. Kopi Luwak este cea mai scumpă cafea din lume, produsă din excrementele unui animal. Prețul ei fluctuează între 250$ și 1200$ per kilogram. Este recunoscută pentru metoda de procesare foarte specială.

Caviarul White Pearl Albino

Un kilogram din acest sortiment de icre valorează 9100$. Sturionul albinos este o specie de pește de mari dimensiuni care trăiește în Marea Caspică. Costul acestor icre este atât de ridicat pentru că sunt și foarte rare – fiind întâlnite odată la aproximativ 100 de ani.

Supa de cuib de rândunică

Cuibul acestei specii de rândunică (Swallow) este alcătuit aproape în întregime din saliva păsării, fără să fie adăugate alte componente. Astfel, a devenit o delicatesă în bucătăria chineză. Prețul foarte mare al acestui fel de mâncare are o explicație simplă: culegerea cuiburilor de rândunică este o ocupație foarte periculoasă. Păsările își construiesc cuiburile în vârfurile stâncilor, acolo unde riscul de a cădea este foarte ridicat. Costul unui kilogram din această delicatesă este de aproximativ 3000$.

Trufele albe

Prețul ridicat al acestor trufe este rezultatul condițiilor speciale în care aceste trufe cresc, precum și a metodelor speciale de colectare și păstrare dar și datorită gustului și aromei intense. În Europa, un kilogram de trufe albe se vinde cu aproximativ 2000€.

Puiul negru Ayam Cemani

Puiul Ayam Cemani este nativ din Indonezia dar nu este exportat în alte țări din cauza riscului transmiterii gripei aviare. Această rasă de pui este atât de rară, încât prețul ei în Indonezia ajunge la 200$ per bucată. În afara țării, prețul poate urca până la mai multe mii de dolari. Cu toate acestea, în Malaezia, puiul Ayam Cemani este atât de răspândit, încât prețul nu este mai mare decât cel al unei rase obișnuite.

Friptura de vită Wagyu

Friptura Wagyu, făcută din carne de vită japoneză, este una dintre cele mai gustoase și mai scumpe delicatese din lume. Carnea are o aromă extraordinară, al doilea calificativ din lume pentru marmorarea cărnii și faimoasa textură unturoasă. În Japonia, vițeii pur-sânge din rasa Wagyu primesc masaje, beau bere și ascultă muzică clasică. Un kilogram din acest sortiment de carne ajunge până la 450$.

Șunca spaniolă crud-uscată

Jamón Ibérico, produsă în Spania, este cea mai scumpă șuncă din lume. În Spania, porcul iberic este hrănit doar cu ghindă, având la dispoziție suprafețe foarte mari de teren pe care să pască. Prețul unui kilogram de crud-uscată se situează la aproximativ 400$.

Brânza din lapte de elan

Una dintre cele mai scumpe brânze din lume este cea obținută din laptele de elan și se produce într-un singur loc: la ferma Moose House din Suedia. Este foarte albă, iar felul în care arată aduce aminte de brânza feta. Un kilogram de brânză de elan costă în jur de 1000€ iar cantitatea fabricată este foarte limitată.

Șofranul

Prețul acestui condiment poate varia de la 400$ la 1000$ per kilogram. Acest lucru se datorează faptului că șofranul crește doar șapte zile pe an, toamna. Este colectat și procesat manual. Mai mult de atât, pentru a aduna un singur kilogram de șofran, este necesar să fie culese 300.000 de flori.

Sursa: eva.ro

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md