12:39:39 21.01.2025
Stiri

GALERIE FOTO // Cel mai pur aer de pe PLANETĂ se respiră în România! Șapte locuri cu efect TERAPEUTIC

Reportaj 08.09.2015 20:00 Vizualizări5783 Autor: Ziarul National
GALERIE FOTO // Cel mai pur aer de pe PLANETĂ se respiră în România! Șapte locuri cu efect TERAPEUTIC sursa: one.ro

Deşi pare greu de crezut, în România se respiră mai bine decât în Elveţia! Ce-i drept, doar în anumite zone ale ţării, pe care le poţi transforma în destinaţii inedite pentru vacanţele tale. Iată, potrivit one.ro, care sunt locurile mioritice unde poţi face o „cură” zdravănă de aer proaspăt, dincolo de betoanele şi noxele citadine...

Vrei să scapi de poluarea din oraşul tău? Să fugi departe de betoanele încinse de caniculă şi de zgomotul infernal al claxoanelor? Ce zici de o escapadă în locurile cu cel mai curat aer din România? Zone liniştite, cu privelişti încântătoare, unde te poţi relaxa şi unde poţi respira aer proaspăt...

Descoperă în galeria de mai jos propunerile noastre!

Botoşani. Potrivit normelor impuse de Uniunea Europeană, Botoşaniul este singurul oraş din ţară care îndeplineşte regulile privind suprafaţa optimă de spaţiu verde. Oraşul din nordul Moldovei este plin de parcuri şi insule de verdeaţă.

Breaza. Încă din anul 1928 oraşul din judeţul Prahova este staţiune balneo-climaterică, iar aici poţi respira aer curat datorită ozonului şi ionilor negativi, cu efect terapeutic.

Cluj-Napoca. Oraşul din inima Transilvaniei a fost desemnat locul unde se respiră cel mai curat aer din Europa, potrivit unui clasament întocmit de Asociaţia Respire, în parteneriat cu revista We Demain şi realizat folosind baza de date Airbase a Agenţiei Europene de Mediu.

Poiana Mărului se află la 150 de kilometri de Timişoara şi este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Banat. Zona este situată la 700 de metri altitudine, străjuită de Munţii Ţarcu şi Muntele Mic. Aici, calitatea aerului este asigurată de patru componente esenţiale: ozonul, ionizarea negativă, aerosolii naturali şi puritatea. În plus, cercetătorii francezi susţin că aerul din Poiana Mărului este mai curat ca cel din zona Cascadei Niagara, adică ionizarea este de 10 ori mai mare, ea fiind benefică pentru sănătate şi prevenind anumite boli.

Salina Slănic se află la aproximativ 300 de kilometri de Chișinău. Încă din 1853, staţiunea a devenit cunoscută, mai ales că a fost declarată de interes naţional. Aici existpă un volum imens de sare excavată: de 2,9 milioane de metri cubi, fapt care a dus la formarea a 14 încăperi trapezoidale, în total 80.000 de metri pătraţi. Înăuntru, temperatura nu depăşeşte 13 grade Celsius, iar umiditatea este de aproximativ 60%, ceea ce înseamnă că aerosolii salini au efecte benefice asupra organismului.

Băile Tuşnad. Staţiunea din judeţul Harghita se află la 650 de metri altitudine şi este cel mai mic oraş din ţară. Are o populaţie de puţin peste 1.600 de locuitori şi este cuoscută drept „Perla Ardealului“, datorită lacurilor sărate, a nămolului şi a tratamentelor la mofetă.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md