FOTO // Casă cu două nivele, construită pe blocul cu cinci etaje din Chișinău: Autoritățile NU pot dispune demolarea construcției, pentru că au expirat termenele de prescripție
Casa cu două etaje, care a fost „descoperită” recent pe un bloc de locuit cu cinci nivele de pe strada Grenoble din Chișinău și a făcut înconjurul internetului, a fost ridicată până în anul 2009.
Construcția, cu acareturi specifice unei case la sol, ar fi o „mansardă”, are documente de recepție și, chiar dacă legea a fost schimbată între timp, aceasta nu poate fi demolată, pentru că au expirat toate termenele de prescripție, informează Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică (INST).
„INST s-a autosesizat în baza informațiilor apărute în spațiul public și a efectuat o vizită la fața locului, iar în rezultatul controlului de specialitate a constatat că proprietarul, conform datelor din registrul bunurilor imobile, deține proces-verbal de recepție înregistrat la Oficiul cadastral teritorial Chișinău din data de 8 aprilie 2009. Potrivit declarațiilor locatarilor și examinării documentelor prezentate, lucrările de construcție a mansardei au fost executate în anul 2008 și recepționate în anul 2009”, arată instituția.
Potrivit Inspectoratului, procesul-verbal de recepție finală a „imobilului după replanificări și construirea mansardei” a fost semnat de către membrii unei comisii, în următoarea componență: primarul general interimar al mun. Chișinău, în calitate de președintele comisie; șeful Direcției Autorizare și Disciplină în Construcții, în calitate de vicepreședinte al comisiei; directorul Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare a Consiliului municipal Chișinău; precum și pretorul sectorului Centru.
„De asemenea, în procesul-verbal a fost expusă și concluzia Inspecției de Stat în Construcții din data 6 aprilie 2009. Legea privind autorizarea executării lucrărilor de construcție a fost aprobată în 2010, ulterior edificării obiectului, iar procesul-verbal de recepție este actul prin care comisia de recepţie declară că acceptă şi preia lucrarea definitivată de construcție şi instalaţiile aferente acesteia, cu sau fără rezerve şi că aceasta poate fi dată în folosință. Prin urmare, intervenția Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică este inoportună, odată cu expirarea termenelor de prescripție”, explică INST, respingând acuzațiile anterioare ale Preturii Centru vizavi de competența instituțională în acest caz.
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani