Fostul PREȘEDINTE al Curții de Apel Bălți, pus sub învinuire pe două capete de acuzare. Bunurile acestuia, inclusiv o casă și două automobile, puse sub SECHESTRU
Fostul președinte și magistrat al Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș, a fost pus astăzi sub învinuire de Procuratura Anticorupție pe două capete de acuzare - fals în declarația de avere, manifestată prin neincluderea intenționată a unor date în declarația de avere și interese persoanele.
Fostul magistrat este învinuit că, în perioada anului 2019, deținând funcția de președinte al Curții de Apel Bălți, iar în anul 2020 de judecător al aceleiași instanțe, și-a tăinuit bunurile imobile. Deși bunurile acestea erau deținute prin intermediul unor persoane terțe, judecătorul era persoana care făcea investiții.
Astfel, contrar prevederilor legale, acesta e acuzat că nu a inclus în mod intenționat datele referitoare la aceste bunuri imobile în declarația de avere și interese persoanele, depusă anual în sistemul informațional automatizat „e-Integritate” al Autorității Naționale de Integritate.
Citește și: Angajații SIS au descins la Curtea de Apel Bălți. Cine este JUDECĂTORUL reținut pentru îmbogățire ilicită
Fostul magistrat mai este vizat în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, care la momentul actual se află în gestiunea Procuraturii Anticorupție, fiind la etapa urmăririi penale.
Procurorii anticorupție în comun cu reprezentanții Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, cu autorizația judecătorilor de instrucție, au pus sub sechestru în cadrul acestui terenul pentru construcții, casa de locuit individuală, depozit și construcție accesorie, amplasate în mun. Bălți, în valoare totală de 1 744 828,57 de lei, precum și două automobile, dintre care unul în valoare de 445 325,69 de lei și altul în valoare de 380 056, 57 de lei.
SUA oferă R. Moldova un grant de 1,3 miliarde de lei: Banii vor fi cheltuiți pentru dezvoltarea infrastructurii de transport și sporirea rezilienței cibernetice a statului nostru
Mihai Eminescu, 175 de ani de la naștere: „Dacă limba nu are graniță despărțitoare, iar cultura nu se oprește la Prut, dacă Eminescu este iubit, în egală măsură, și la București, și la Chișinău, de ce acest popor trebuie să rămână rupt în două?”
R. Moldova REZISTĂ tentativelor Kremlinului de a crea haos. Aproape 43 la sută din energia consumată este de producție INTERNĂ, iar 57% provine din România