Fostul deputat Constantin Țuțu, pus sub învinuire pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații
Fostul deputat Constantin Țuțu este cercetat de către procurorii anticorupție pentru îmbogățire ilicită și pentru două episoade de fals în declarații.
Procuratura Anticorupție anunță că i-a înaintat, săptămâna trecută, învinuirea lui Constantin Țuțu.
Potrivit procurorilor, fostul deputat a realizat, în perioada 2014-2019, venituri din mai multe surse în sumă totală de 6 455 350,72 de lei și tot în aceeași perioadă de timp a efectuat cheltuieli în sumă totală de 10 012 207, 94 de lei.
Acuzatorii cred că diferența substanțială dintre venituri și cheltuieli, de 3 556 857,22 de lei, a fost dobândită pe căi ilegale.
CITIȚI și Procuratura oferă DETALII despre dosarul lui Constantin Țuțu: Riscă până la șapte ani de închisoare pentru că ar fi luat 20 de mii de lei ca să influențeze procurorii
„Fostul deputat, în vederea denaturării informațiilor reale cu privire la veniturile realizate și cheltuielile suportate, a inclus în declarația de avere și interese personale pentru anul 2017 și, respectiv, 2018, date false și incomplete, indicând venitul obținut din vânzarea unui mijloc de transport în sumă de 80 000 de euro, când de fapt, potrivit contractului de vânzare-cumpărare, autoturismul vizat a fost vândut la prețul de 75 000 de euro. Concomitent, fostul deputat a indicat în declarația de avere că a împrumutat de la o terță persoană mijloace financiare în sumă de 2 000 000 de lei, deși în acest sens nu a fost întocmit niciun act juridic confirmativ, iar în cadrul urmăririi penale s-a constatat că mijloacele financiare indicate nu au fost transmise către fostul deputat”, cităm din cpmunicatul Procuraturii Anticorupție.
De asemenea, mai spun procurorii, Țuțu nu a inclus în mod intenționat, în declarațiile de avere și interese personale pentru anii 2017 și 2018, venitul obținut din vânzarea unui mijloc de transport, în sumă de 31 000 de lei, obținerea dreptului de proprietate asupra unei porțiunii de teren, procurată la prețul de 20 000 de lei, calitatea de uzufructuar asupra a șapte mijloace de transport, împrumutul bănesc acordat unei societăți comerciale în sumă de 64 600 de lei, dar și înstrăinarea în baza unui contract de vânzare-cumpărare a unui teren pentru construcții la prețul de 909 lei.
CITIȚI și Justiție BLÂNDĂ pe timp de pandemie. Constantin Țuțu a fost trimis ACASĂ de organele de drept din R. Moldova. Unica interdicție e să stea în carantină 14 zile
Procurorii anticorupție anunță că au aplicat sechestru pe imobilul fostului deputat, pentru a asigura o eventuală confiscare.
România a livrat în R. Moldova o cantitate-RECORD de gaze, aproape de capacitatea maximă a conductei Iași - Ungheni - Chișinău. Electricitatea din România a acoperit vineri 75% din consumul republicii noastre
Vicepremierul Mihai Popșoi, întrevedere la Kiev cu Volodimir Zelenski: ,,Ucraina apără valorile noastre comune și protejează R. Moldova de urgia Kremlinului”
Lovitură pentru Putin din partea lui Zelenski: Armata Ucrainei are un AVANTAJ neașteptat, cu 50% mai puternic decât Rusia