Foști mercenari Wagner Group și Storm-Z au întors armele și luptă împotriva armatei lui Putin în Ucraina
Foștii soldați ai Companiilor militare private ruse Wagner Group și Storm-Z s-au alăturat grupului de partizani „Corpul Voluntarilor Ruși“, care luptă de partea Ucrainei, a anunțat rusul Denis Nikitin, șeful unității, cunoscută și sub indicativul „White Rex“. Noii luptători ruși din Corpul Voluntarilor Ruși, care au luptat recent împotriva Ucrainei, au ajutat deja la recucerirea unei părți din teritoriul ucrainean.
„Pot să rup sigiliul secretului; un luptător din Wagner și un luptător din Storm-Z au participat la eliberarea a 200 de metri pătrați de pământ ucrainean pentru Ucraina ca parte a Corpului Voluntarilor Ruși“, a împărtășit Denis Nikitin, potrivit Militarnyi.
Comandantul Corpului Voluntarilor Ruși a precizat că, până în prezent, consideră că experimentul privind recrutarea foștilor mercenari ruși a fost un succes.
Comandamentul CVP este, de asemenea, implicat în negocieri cu alți luptători ai Wagner Group care nu au luptat pe teritoriul Ucrainei și care nu doresc să se alăture Ministerului rus al Apărării.
,,Ei pot continua să facă ceea ce le place, dar acum ca parte a Corpului Voluntarilor Ruși. Sarcina mea de comandant este să le ofer această oportunitate“, a precizat „White Rex“.
Corpul Voluntarilor Ruși acceptă și foști militari ruși și voluntari ruși obișnuiți.
,,Noii recruți ai Corpului Voluntarilor Ruși au sosit în Ucraina și sunt pregătiți să devină soldați cu drepturi depline. Urmează drumul spre baza noastră, cursul tânărului soldat, antrenamentele și testele și, bineînțeles, războiul pentru care au venit.
Unitatea a stabilit un proces prin care rușii pot intra legal în Ucraina, iar recruții din Federația Rusă vin acum cu zecile. Recent, Daniil Alfiorov, un locotenent rus, s-a alăturat voluntar grupului de partizani ruşi“, potrivit site-ului unității citat de Militarnyi.
Alfiorov a convins și 11 soldați ruși să se predea. Au profitat de programul „Vreau să trăiesc”.
Guvernul de la Chișinău, răspuns pentru liderul separatist Krasnoselski: „Moldovagaz” va achiziționa gazul natural și-l va livra în regiunea transnistreană. Tiraspolul insistă ca plata, achiziția și transportarea să fie efectuate de companii terțe
Centralele electrice regenerabile instalate în R. Moldova au atins la finele lunii decembrie 2024 capacitatea-RECORD de 580 MW. Aceste capacități asigură 16,72% din consumul anual al republicii noastre
Locuitorii capitalei care au pavat o bucată de teren destinat spațiilor verzi pentru a-și putea parca mașinile au investit degeaba: Parcarea neautorizată a fost demontată