Fosta „Mata Hari” a Coreei de Nord, avertisment despre „ARMA OLIMPICĂ” a lui Kim Jong-un
Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, folosește Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang ca să producă o ruptură între Coreea de Sud și aliații ei. Declarația îi aparține Kim Hyon-hui, cea mai faimoasă fostă spioană din Coreea de Nord.
Ținta supremă pe care o vizează Kim Jong-un, în privința aliaților Sudului, o reprezintă SUA, a afirmat Kim Hyon-hui (54 de ani), transmite Euronews.
„Coreea de Nord folosește Olimpiada pe post de armă. Încearcă să scape de sancțiuni ținându-se de mână cu Sudul, încearcă să se elibereze din izolare internațională”, a spus fosta spioană nord-coreeană.
Kim Hyon-hui descrie acțiunile diplomatice nord-coreene pe seama Olimpiadei ca fiind o „cascadorie” a dictatorului de la Phenian.
Femeia – căsătorită și cu doi copii - trăiește în prezent într-o locație secretă în Coreea de Sud și se teme în fiecare zi că spionii din Nord o vor ucide.
Kim Hyon-hui: „Cred că sunt pe o listă a celor ce vor fi asasinați”.
Considerată de către mulți sud-coreeni o „Mata Hari" din Coreea de Nord, fosta spioană susține că duce acum o viață plină de regrete.
În tinerețe, Kim Hyon-hui a fost captura perfectă pentru regimul nord-coreean aflat în căutarea unui agent pe care l-ar putea antrena pentru a da o lovitură spectaculoasă dușmanului lor, Coreea de Sud.
Regimul a remarcat-o pe Kim în adolescență, datorită inteligenței și frumuseții ei și a ales-o pentru a fi spion. Tânăra a fost învățată să vorbească la perfecție japoneza, pentru a putea opera în afara țării, însă a trebuit anterior să treacă prin antrenamente militare. În 1980, tânăra a fost trimisă la o școală care antrena elita spionilor nord-coreeni într-o locație izolată din munți, unde a primit un nume nou, a învățat artele marțiale și folosirea armelor.
În 1987, Kim Hyon-hui a primit ordin de la Kim Jong Il să arunce în aer avionul KAL 858. Ea și un alt agent, Kim Seung-il, care se dădea drept tatăl ei, au plasat explozibili în avion după care s-au dat jos la prima escală a avionului. Atentatul s-a soldat cu moartea tuturor celor 115 persoane aflate la bord și a condus la plasarea Coreii de Nord pe lista americană a statelor care sponsorizează terorismul.
Capturați în Bahrain pentru posesie de pașapoarte false, cei doi agenți au încercat să se sinucidă, însă lui Kim, la acel moment în vârstă de 25 de ani, capsula de cianură nu i-a fost fatală. Deși condamnată la moarte de către o instanță din Coreea de Sud, spioana a fost ulterior grațiată și a rămas în această țară.
Sursa: digi24.ro
Restricțiile privind accesul în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău, ANULATE din 23 noiiembrie
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"