Fost șef al diplomației de la Chișinău: Declarația lui Patrușev, conform căreia R. Moldova „ar putea înceta să existe”, lipsă de respect față de statul nostru și strategie de a destabiliza republica
Federația Rusă și-a arătat din nou lipsa de respect față de R. Moldova, iar declarațiile recente ale lui Nikolai Patrușev, consilierul președintelui rus Vladimir Putin și membru permanent al Consiliului de Securitate al Rusiei, potrivit cărora „politica agresivă antirusească de la Chișinău va duce fie la apartenența R. Moldova la un alt stat, fie la încetarea existenței sale”, fac parte dintr-o strategie a Moscovei de a destabiliza situația din statul nostru.
De această părere este fostul vicepremier Nicu Popescu, ex-ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în mandatul căruia R. Moldova a depus cerea și a devenit stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.
„Declarația lui Nikolai Patrușev, conform căreia R. Moldova ar putea înceta să existe, reprezintă o nouă manifestare a lipsei de respect față de țara noastră și față de toți cetățenii ei, indiferent de preferințele lor politice sau geopolitice. Aceste afirmații ofensatoare fac parte dintr-o strategie clară de destabilizare a R. Moldova și de subminare a viitorului nostru ca națiune. Este o dovadă în plus că doar Uniunea Europeană este un partener care respectă identitatea noastră națională – limba, cultura, tradițiile și valorile noastre. Este un drum al respectului reciproc și al progresului, iar acest drum este esențial pentru viitorul R. Moldova”, a comentat fostul șef al diplomației de la Chișinău.
Amintim că Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a dezaprobat declarațiile lui Nikolai Patrușev, acuzându-l că „promovează scenarii alarmiste despre viitorul Republicii Moldova”.
„Astfel de afirmații reprezintă o ingerință inadmisibilă în treburile interne ale statului nostru și urmăresc destabilizarea regiunii. Republica Moldova este un stat suveran, angajat ferm pe calea democrației și integrării europene, conform voinței cetățenilor săi. Republica Moldova va continua să își apere interesele cu fermitate, prin mijloace pașnice și dialog constructiv, bazat pe respectul suveranității și principiile dreptului internațional”, a reacționat diplomația de la Chișinău.
Sfatul nutriționistului // Un singur pământ, o mulţime de gastronomii
Pensiuni, spații pentru camping și parcare, în Rezervația „Pădurea Domnească”
Turism la zidul unde au murit dictatorii. Unitatea militară unde au fost executaţi soţii Ceauşescu a fost transformată în muzeu