Formația „Millenium” vrea să atingă noi culmi
Emoție: „Să vezi spectatorul că nu vrea să plece este ceva nemaipomenit”
Filarmonica Naţională „S. Lunchevici”, în parteneriat cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, lansează un nou proiect - Abonamentul Muzical „Cântaţi cu noi” cu formaţia „Millenium”.
Membrii formației „Millenium” au dezvăluit pentru Ziarul NAȚIONAL mai multe detalii despre concertele pe care urmează să le susțină. Abonamentul Muzical cu formația „Millenium” conține șase concerte, dintre care unul a fost susținut deja pe 13 februarie.
Domnule Vlad Gorgos, cum v-a primit publicul de la concertul din 13 februarie?
Concertul din 13 februarie ne-a adus un succes nemaipomenit, am avut un public diferit. Au fost și bunicuțe, și nepoței, părinți și studenți. Ne-am bucurat foarte mult că s-au vândut toate abonamentele și că lumea a plecat fericită acasă și sunt sigur că așa vor fi și concertele următoare. Să vezi spectatorul că nu vrea să plece, că încremenește într-o poziție și că lumea aplaudă încontinuu este ceva nemaipomenit. Avem foarte mari emoții, pentru că nu vrem să ne dezamăgim publicul. Emoțiile ne fac să dormim mai puțin și să lucrăm foarte mult.
De ce ați decis să susțineți șase concerte cu tematică diferită?
Toate concertele noastre vor fi diferite pentru ca să-i fie interesant publicului și să-și dorească să vină și la următorul concert.Cred că doar artiștii lenoși optează pentru același stil și repetă de fiecare dată același repertoriu. Asta ar însemna că suntem banali și nu avem alte idei. Știind că toate abonamentele au fost vândute și ne vom trezi la concerte cu același spectator, nu ne putem permite să cântăm aceleași piese. Cei mai crânceni judecători ai artiștilor sunt spectatorii, căci, dacă nu le place, ei se ridică și pleacă de la concert.
Tatiana Ceban, cât timp vă iau repetițiile și pregătirile? Câte ore pe zi munciți pentru a obține rezultatul dorit?
Se întâmplă să venim la ora șapte dimineața la repetiții și să plecăm acasă la zece seara sau chiar mai târziu. Nu este o normă după care ne-am conduce, se lucrează până la rezultat și până fiecare din noi este convins de faptul că va fi totul perfect. Rezultatul de fapt ți-l arată spectatorul, care stă în picioare și te aplaudă zeci de minute. Asta e cea mai mare bucurie pentru noi. Ne-a intrat în sânge acest obicei de a oferi calitate, am învățat-o de la mentorul nostru, domnul Vlad Gorgos, care câteodată ne impune să muncim ca pe niște copii. La un moment dat, poate unii dintre noi se supără, dar mergem înainte și îi dăm dreptate.
Olga Gorcinschi, care este atmosfera din formație? Cum vă înțelegeți unul cu altul?
Atmosfera deseori este explozivă, dar e ceva normal pentru artiștii adevărați. De fapt, toți suntem cu caractere puternice și explozive, de aceea în timpul repetițiilor când ne întâlnim se întâmplă un adevărat război, care într-un final duce la un rezultat pe măsură. Ce am însușit până astăzi nu e puțin și suntem convinși în meseria noastră și în puterile proprii, însă acest lucru nu înseamnă că ne conformăm, noi vrem să tindem spre culmi mai înalte, să creștem pe plan profesional pe zi ce trece, să nu ne oprim. Ecourile primite a doua zi după concerte ne încântă, dar asta nu înseamnă că ne luăm nasul la purtare, dimpotrivă muncim și mai mult.
Mai aveți timp și pentru viața personală sau vă dedicați totalmente muzicii?
T. C.: Aici e familia noastră, la „Millenium”. Suntem sub regim foarte strict, respectăm cele opt ore de somn, nu mai puțin, dar nici mai mult.
Unde vă doriți să ajungeți? Aveți vreun apogeu?
T. C.: Vrem să ajungem în vârful Olimpului muzical. Cel mai important pentru noi, artiștii, este să ajungem la inima ascultătorilor. De pe 15 mai până pe 15 iunie vom merge în Statele Unite și în Canada, unde vom avea un turneu, iar scopul nostru este să-i cucerim pe cei de acolo.
Aveți vreo deviză a formației?
O. G.: „Dacă nu ai succes sau ceva nu-ți iese bine, încearcă și încearcă din nou”.
Mulțumesc pentru dialog!
Aditivul alimentar E171, folosit în mod special în paste tartinabile, supe, sosuri pentru salate sau suplimente alimentare, interzis în R. Moldova, la fel ca în UE: ANSA sporește controalele
CSE, măsuri URGENTE pentru a nu admite deconectarea energiei electrice după 1 ianuarie 2025. Unele întreprinderi își vor schimba PROGRAMUL de lucru, iar administratorii clădirilor publice și unităților comerciale vor limita iluminatul cu 30%
Îndemnul Maiei Sandu pentru cetățenii R. Moldova, în contextul situației de pe piața energetică: „Mici schimbări în obiceiurile noastre zilnice pot avea un impact mare – ne ajută să economisim energie și să reducem costurile”