15:33:39 06.04.2025
Stiri

Flashmobul Şevaletelor // Viitorul, desenat împreună de copiii din Hâncești și Galați: Moară cu aburi restaurată în R. Moldova și sală modernă de spectacole în România, cu bani de la UE

Actualitate 16.11.2022 12:26 Vizualizări1228
Flashmobul Şevaletelor // Viitorul, desenat împreună de copiii din Hâncești și Galați: Moară cu aburi restaurată în R. Moldova și sală modernă de spectacole în România, cu bani de la UE

Peste o sută de copii din comuna Mereşeni, raionul Hânceşti, şi din judeţul Galaţi din România s-au reunit recent la Flashmobul Şevaletelor.

Copiii de pe ambele maluri ale Prutului, precum şi tineri, amatori de diverse vârste au pictat în culorile toamnei ceea ce au crezut ei mai frumos.



Picturile tuturor participanților din raionul Hâncești vor face un tur expozițional temporar, mai întâi în incinta primăriei comunei Mereșeni, după care vor fi plasate în cadrul Consiliului Raional Hâncești, iar într-un final vor ajunge în Galați, expuse în Centrul Cultural Dunărea de Jos, Galați.

„Este un eveniment spectaculos, unic pentru noi şi care arată că arta nu are frontiere. Este un flashmob internaţional, care se va desfăşura în acelaşi timp la noi şi în Republica Moldova, iar la final cele mai frumoase zece opere de artă realizate de pictorii gălăţeni vor fi expuse la Hânceşti, iar cele mai frumoase zece picturi realizate de artiştii moldoveni vor fi expuse la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”. Acest flashmob este parte a unui proiect transfrontalier, prin care noi construim o sală modernă de spectacole pentru Centrul Cultural, iar partenerii noştri din Republica Moldova restaurează o veche moară cu aburi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.



Pensulele, acuarelele, șevaletul şi pânza de desen au fost asigurate gratuit pentru toţi participanţii. Comisiile de evaluare, una la Galaţi şi una la Hânceşti, au stabilit operele de artă care vor fi expuse publicului.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Trecutul are un nou viitor - Cooperare transfrontalieră pentru valorificarea patrimoniului cultural în Galaţi, România, şi Hânceşti, Republica Moldova”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014 - 2020, Consiliul Judeţean Galaţi fiind lider de proiect.

Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Sondaj
Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte