Finanțările prin intermediul Proiectului „Livada Moldovei”, extinse de la sectorul horticol la întreg sectorul agroalimentar din R. Moldova
Mai mulți agricultori din R. Moldova vor avea acces la finanțări prin intermediul Proiectului „Livada Moldovei”.
Parlamentul a ratificat joi modificările la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) în vederea implementării Proiectului „Livada Moldovei” și a extins criteriile de eligibilitate de la sectorul horticol la întreg sectorul agroalimentar.
Astfel, agricultorii ramurilor horticultură, viticultură, zootehnie, acvacultură și producție piscicolă, turism, apicultură și sectorul de culturi cerealiere vor putea accesa finanțări pentru dezvoltarea afacerilor în cadrul proiectului.
Prin aceleași amendamente a fost majorat plafonul finanțării de la 10% la 15% din suma împrumutului BEI pentru componentele de laboratoare, educație, cercetare și siguranța alimentelor.
Menționăm că Proiectul „Livada Moldovei” a fost lansat în anul 2016, iar contractul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și BEI prevedea o sumă de 120 de milioane de euro pentru susținerea agricultorilor autohtoni. Până acum, au fost valorificate 92 de milioane de euro.
Prin intermediul acestui proiect, agricultorii beneficiază de finanțare acordată la condiții mai accesibile - termen de creditare de până la zece ani, perioadă de grație de patru ani, dobândă și plafon financiar atractive pentru beneficiari.
Elveția se declară gata să găzduiască o întrevedere Trump-Putin. Ce se va întâmpla cu mandatul de arestare pe numele liderului rus
Studiu îngrijorător: Oamenii de ştiinţă spun că au descoperit cauza înmulţirii inexplicabile a cazurilor de cancer
Ziua Culturii Naționale: ICR „Mihai Eminescu” și Ambasada României în R. Moldova organizează concertul cu genericul „Enescu. Rapsodii și poeme”, la 70 de ani de la trecerea în neființă a marelui compozitor român