FINALA ROLAND GARROS // Simona Halep e din nou la un PAS de primul titlu de Mare Şlem al carierei. Ce au spus cele două jucătoarea înaintea meciului
Simona Halep (1 WTA) şi Sloane Stephens (10 WTA) se vor înfrunta, sâmbătă, de la ora 16:00, în finala turneului de la Roland Garros.
La ultima întâlnire cu jurnaliştii înainte de finala de la Paris, ambele jucătoare s-au declarat extrem de fericite pentru că au ajuns în ultimul act la Roland-Garros. Simona speră să aibă parte de o vreme bună şi finala să nu fie amânată de o eventuală ploaie, în timp ce Stephens a avut numai cuvinte de laudă la adresa liderului mondial.
„Cred că am aceeaşi plăcere, aceeaşi bucurie că am ajuns în această ipostază din nou. Este un moment special să pot juca din nou o finală la Roland Garros şi pot spune că e turneul meu favorit de Grand Slam, mă simt ca acasă aici, mă bucur că va fi o nouă provocare. E doar un alt meci, nu va fi special, nu contează rezultatul. Vreau să joc cel mai bun tenis, să lupt şi vom vedea cine va învinge. Eu nu simt presiunea. E doar o provocare mare pentru mine şi e o şansă mare să câştig turneul visurilor mele. Trebuie doar să joc cum am făcut-o ieri, am mai jucat împotriva ei. Vreau doar să zâmbesc mâine”, a spus Simona Halep.
Ce s-a schimbat faţă de finala din 2017: „Nu s-a schimbat nimic, încă joc tenis, încă muncesc în fiecare zi. Poate că zâmbesc mai mult (n.r. – faţă de sezonul trecut)".
Cum ar arăta vremea perfectă: „Să fie oricum, dar să nu plouă (n.r. - râde). Suporterii vor fi acolo, mă bucur să-i văd şi mă bucur că am şansa să joc această finală pe Chatrier".
Despre ce a îmbunătăţit: „Am mai multă experienţă, sunt mai relaxată într-o astfel de situaţie. Dar nu se ştie niciodată, mereu e diferit, încerc să joc cel mai bun tenis. Mă simt bine în această poziţie şi sper ca mâine să fie diferit faţă de celelalte finale. Încerc doar să fiu concentrată pe meci şi nu pe ceea ce se întâmplă în arenă, dar mereu, când aplaudă sau mă încurajează, e drăguţ".
Descriere într-un singur cuvânt: „Fericită! Fericită că sunt aici. Sunt destul de constantă pe zgură, aici ating cel mai bun nivel, am amintiri plăcute şi la juniori. Sunt mai multe lucruri care mă fac să mă simt bine pe teren".
Despre Stephens: „A fost uimitor ce a făcut ea anul trecut. Fără să joace 9-11 luni a revenit şi a câştigat un Grand Slam, aşa că e uimitor. Ştiu că e o jucătoare uimitoare, e puternică şi mâine voi înfrunta o adversară care joacă la fel ca adversara din semifinală (n.r. – Garbine Muguruza). Ştiu ce trebuie să joc, dar acum e diferit. E uimitoare, mai ales prin ce a făcut la US Open...".
„Niciun avantaj pentru Halep pentru că eu am un titlu, iar ea nu are nicunul", a spus Sloane, referindu-se la cele trei finale majore pierdute de Halep, două la Roland Garros (în 2014, cu Şarapova, şi în 2017, cu Ostapenko) şi una la Australian Open (contra lui Wozniacki, în acest an).
Sloane Stephens:
„Doar încerc să mă bucur de moment, să nu pun presiune pe mine. Vreau să mă relaxez, să mă bucur. E o jucătoare grozavă. Evident, e prima în lume pentru un motiv. Cred că va fi un meci mare, dar nu mă voi referi prea mult la stilul ei de joc. Pentru mine o mare oportunitate, finala e întotdeauna un meci special. Evident, poţi face totul când te relaxezi şi eşti calmă.
Pentru mine, cel mai important lucru e să rămân calmă şi să ştiu să profit de încrederea pe care o ai atunci când ajungi departe într-un turneu de Mare Şlem. Cred că sunt calmă pe teren mai tot timpul, nu am suişuri şi coborâşuri. În finale sunt şi mai concentrată, rămân calmă şi asta e OK. Finalele de Mare Şlem sunt o mare oportunitate. Mergi acolo şi lupţi, nimic mai mult", a fost discursul americancei, care, apoi, a dezvăluit că se simte ceva mai matură decât în trecut, lucru care-i oferă un mare avantaj: „Aşteptările cresc de la tine pe măsură ce înaintezi în turneu. Cred că sunt foarte calmă în general, foarte neutră, deci nu mi-e foarte greu nici pe teren. E ceva normal pentru mine. Am avut rezultate grozave anul acesta, sunt ceva mai matură şi am început să ştiu să profit de posibilităţi", a mai transmis a zecea jucătoare a lumii.
Jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă au fost curioşi să afle ce va face Sloane dacă va câştiga al doilea trofeu de Mare Şlem după US Open 2017, dar s-au ales cu un răspuns diplomat: „Doar mă voi duce acolo şi voi juca finala. Se întâmplă atâtea înainte să te gândeşti la cum e să ridici trofeul. Nu trebuie să te gândeşti la cât va dura finala...Sunt atâtea lucruri care-ţi vin în minte, te gândeşti la orice se poate întâmpla, aş avea timp să joc de şase ori meciul în minte. Dar eu mă gândesc doar la ce am de făcut, să ascult sfaturile antrenorului meu şi să am mintea limpede”, a mai declarat adversara Simonei.
Show me the money
Calificată în a patra finală de Mare Şlem a carierei după 6-1, 6-4 în semifinala cu Garbine Muguruza, Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a reuşit să dea o lovitură financiară importantă la Roland Garros. Graţie cecului de 1,32 milioane de dolari pe care şi l-a asigurat, constănţeanca tocmai a depăşit nume precum Kim Clijsters, Martina Hingis sau Svetlana Kuznetsova şi a intrat în topul celor mai mari câştiguri din istoria tenisului.
De-a lungul carierei pe care a început-o la nivel înalt în 2013, Simona a strâns nu mai puţin de 24.816.096 de dolari din câştigurile din tenis, suficient pentru a ocupa locul al optulea într-un clasament condus, evident, de Serena Williams. Iar turneul de la Roland Garros, la care se pregăteşte pentru a treia finală din 2014 şi până în prezent, e de departe preferatul lui Halep şi cel care i-a rotunjit cu adevărat conturile. În acest an, Simona primeşte 1.322.025 de dolari pentru calificarea în ultimul act, dar cecul poate creşte până la 2,2milioane de dolari în cazul unei victorii în faţa americancei Sloane Stephens (10 WTA).
În 2018, Simona e liderul câştigurilor din tenis, trecând peste Caroline Wozniacki, rivala din lupta pentru locul unu şi jucătoarea care i-a refuzat, la Australian Open, şansa primului Mare Şlem al carierei. 4.03 milioane de dolari a strâns Halep deja, în condiţiile în care a ajuns abia la jumătatea sezonului.
Sursa: prosport.ro
DOC // Guvernul COMPENSEAZĂ creșterea tarifului la energie electrică pentru agenții economici din sectorul alimentar și din industria prelucrătoare: Până la 50% din creșterea tarifului la energia electrică, pe o perioadă de 3 luni
Maia Sandu, răspuns pentru separatistul Krasnoselski, care „distorsionează realitatea”: „Originea crizei nu este la Chișinău, ci la Moscova, care trebuie să vină cu soluții reale pentru această problemă”
Mașini în valoare de sute de milioane de dolari, cumpărate de cetățeni ai R. Moldova din străinătate, în anul trecut