Fiica cea mică a lui Putin face bani din afaceri în Africa și din producția de drone
Fiica mai mică a președintelui Vladimir Putin, Katerina Tihonova, este implicată în eforturile Rusiei de a crea legături puternice cu Africa, oferind expertiză digitală, relatează Bloomberg.
Fiica cea mică a lui Putin face bani din afaceri în Africa și din producția de drone, iar președintele rus o ajută să se impună pe piață.
Tihonova este foarte implicată în dezvoltarea relațiilor cu Africa, oferind expertiză digitală, după un plan propriu de afaceri.
30 de oficiali africani au primit invitații la Moscova luna viitoare pentru a se întâlni cu investitori și specialiști ruși în IT care furnizează servicii digitale ce vizează îmbunătățirea administrației.
Tihonova conduce Fundația Națională pentru Dezvoltare Intelectuală (NIDF), mai cunoscută sub numele de Innopraktika, ce oferă sprijin pentru acest proiect.
Bloomberg notează că influența lui Putin crește în Africa, Kremlinul încearcând să-și consolideze legăturile cu națiunile din Sudul Global pentru a compensa efectele sancțiunilor europene și americane legate de războiul Rusiei din Ucraina, potrivit pravda.com.ua, citată de Newsweek.
Prin promovarea expertizei sale digitale în dierite domenii, de la securitatea cibernetică la serviciile publice și votul electronic, Rusia poate câștiga un avantaj în competiția cu China, SUA și Uniunea Europeană pentru influența pe continent.
Totodată, fundația fiicei lui Putin cumpără acțiuni la cel mai mare producător de UAV din Rusia.
Practic, Tihonova, a devenit coproprietar al celui mai mare producător rus de UAV, după ce NIDF a cumpărat un pachet de 10% din grupul de companii Geoscan, ce produce drone pentru avioane civile și software pentru prelucrarea datelor foto.
În prezent, Alexei Semionov, șeful Geoscan, deține 87,5% din companie, alte 2,5% sunt controlate de CEO-ul Geoscan Alexei Iurețki.
Ucraina a impus sancțiuni împotriva Geoscan la începutul lunii iulie 2023 din cauza declarației lui Andrei Nazarov, prim-ministrul Republicii Bashkortostan, potrivit căreia dronele pentru războiul din Ucraina vor fi create la instalațiile Geoscan-Ufa.
Geoscan-Ufa a făcut parte din grupul de companii Geoscan până în iulie 2022, dar Semionov a vândut 40% din companie lui Vener Mirzaianov, CEO al Ural-Trading, care deținea restul de 60%.
Compania Ural-Trading este angajată în numeroase activități, de la evaluare imobiliară, la comerț cu bere și carne, însă producția de drone nu este trecută în profilul său, potrivit pravda.com.ua.
Anterior, președintele rus Vladimir Putin a cerut creșterea producției de drone.
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania