FIFA a decis soarta Rusiei. Ce se va întâmpla cu ,,sbornaia" la tragerea la sorți pentru Campionatul Mondial 2026
Exclusă din fotbal de aproape trei ani, Rusia nu va fi reprimită nici de FIFA, nici de UEFA, care prelungesc interdicția împotriva Moscovei.
Naționala lui Valery Karpin nu va fi acceptată pentru preliminariile CM 2026 și nu va putea participa la viitorul Mondial. Decizia nu se va schimba în cazul în care războiul din Ucraina încetează în timpul calificărilor. Rusia nu va fi reprimită imediat.
După invadarea Ucrainei, pe 24 februarie 2022, FIFA și UEFA au hotărât simultan să excludă Rusia din toate competițiile, și echipele de club, și naționalele la toate categoriile de vârstă.
În fotbal, nu a existat nicio întrerupere a acestei sancțiuni, interdicție absolută, chiar dacă și Gianni Infantino, și Aleksander Ceferin, președinții FIFA și UEFA, au încercat în ultima perioadă să accepte ,,Sbornaia" la juniori.
Propunerile lor au fost respinse de fiecare dată în interiorul forulurilor.
The Guardian anunța, după ce Donald Trump a fost ales președintele Statele Unite, că Vladimir Putin ar putea apela la american pentru a-l ajuta să reincludă reprezentantele Rusiei și în fotbal.
Mai ales că viitorul Mondial va fi în SUA, Canada și Mexic. Iar Putin i-a oferit simbolic lui Trump mingea oficială a turneului din Rusia, în 2018, când America a câștigat dreptul de a organiza CM 2026.
Deocamdată, această posibilitate nu există. Mai sunt doar 25 de zile până la tragerea la sorți a grupelor europene în preliminariile CM 2026 și FIFA a luat o decizie asupra prezenței Rusiei.
Nu se schimbă nimic în raportul cu Moscova. Cât timp continuă războiul din Ucraina, ,,Sbornaia" va rămâne în afara fotbalului. Suspendată!
Potrivit postului moscovit Match TV, naționala antrenată de Valery Karpin nu va face parte dintre echipele incluse în tragerea la sorți, o ceremonie programată pe 13 decembrie, la Zurich.
Premierul Recean le cere miniștrilor să evalueze șefii tuturor instituțiilor subordonate: „Să ne asigurăm că nu tolerăm incompetența, lipsa de rezultate”
România donează R. Moldova un laborator mobil complet echipat, destinat prelevării probelor de apă, aer și sol: Echipamentele vor ajuta specialiștii de la Chișinău să intervină rapid pe teren și să evalueze cu precizie nivelul de poluare
ÎMBĂTRÂNIRE // Până în 2040, fiecare a treia persoană din R. Moldova va avea peste 60 de ani