FIFA a anunţat cum se va desfăşura BARAJUL naţionalelor europene pentru Campionatul Mondial din 2018
FIFA a anunţat, miercuri, modul în care se va desfăşura tragerea la sorţi a naţionalelor europene pentru barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2018, ce va avea loc în dublă manşă, pe 9, respectiv 14 noiembrie.
Din cele nouă grupe de calificare, la baraj vor fi prezente cele mai bune opt ocupante ale locurilor secunde. Dintre cele opt naţionale calificate la baraj, patru vor fi capi de serie la tragerea la sorţi. Capii de serie vor fi numiţi în funcţie de poziţia pe care o ocupă în clasamentul FIFA. Tragerea la sorţi va avea loc pe 17 octombrie, la Zurich.
Cu două etape înainte de finalul preliminariilor, cele mai bune opt ocupante ale locurilor secunde sunt: Portugalia (locul 6 în clasamentul FIFA), Italia (locul 12), Suedia (locul 19), Islanda (locul 20), Slovacia (locul 22), Irlanda de Nord (locul 23), Bosnia şi Herţegovina (locul 30) şi Muntenegru (locul 52). Ţara Galilor şi Bosnia au câte 14 puncte, dar britanicii au un golaveraj mai slab. Naţionala în care evoluează Gareth Bale se află pe locul 9 în clasamentul echipelor aflate pe poziţia secundă.
Clasamentul grupelor cu două etape înainte de final, incluzând numai echipele naţionale care mai au şanse de calificare:
Grupa A: Franţa (17 puncte), Suedia (16 puncte), Olanda (13 puncte), Bulgaria (12 puncte).
Grupa B: Elveţia (24 de puncte), Portugalia (21 de puncte).
Grupa C: Germania (24 de puncte), Irlanda de Nord (19 puncte).
Grupa D: Serbia (18 puncte), Ţara Galilor (14 puncte) şi Irlanda (13 puncte).
Grupa E: Polonia (19 puncte), Muntenegru (16 puncte) şi Danemarca (16 puncte).
Grupa F: Anglia (20 de puncte), Slovacia (15 puncte), Slovenia (14 puncte) şi Scoţia (14 puncte).
Grupa G: Spania (22 de puncte) şi Italia (19 puncte).
Grupa H: Belgia (22 de puncte-singura naţională europeană deja calificată), Bosnia şi Herţegovina (14 puncte) şi Grecia (13 puncte).
Grupa I: Croaţia (16 puncte), Islanda (16 puncte), Turcia (14 puncte) şi Ucraina (14 puncte).
România a livrat în R. Moldova o cantitate-RECORD de gaze, aproape de capacitatea maximă a conductei Iași - Ungheni - Chișinău. Electricitatea din România a acoperit vineri 75% din consumul republicii noastre
Vicepremierul Mihai Popșoi, întrevedere la Kiev cu Volodimir Zelenski: ,,Ucraina apără valorile noastre comune și protejează R. Moldova de urgia Kremlinului”
Lovitură pentru Putin din partea lui Zelenski: Armata Ucrainei are un AVANTAJ neașteptat, cu 50% mai puternic decât Rusia