11:02:11 22.11.2024
Stiri

Femei CELEBRE care au murit în condiții MISTERIOASE

Monden 13.08.2018 09:03 Vizualizări2164 Autor: Ziarul National
Femei CELEBRE care au murit în condiții MISTERIOASE sursa: eva.ro


Disparițiile șocante ale acestor femei celebre care au inspirat generații întregi nu au explicații unanim acceptate.

Frumoase, puternice și faimoase, aceste femei care au inspirat generații întregi au murit în condiții misterioase, suscitând de-a lungul deceniilor o mulțime de teorii ale conspirației. Disparițiile lor șocante nu au fost încă explicate cu dovezi irefutabile, astfel că moartea lor a fost înconjurată de numeroase speculații.

Figuri emblematice ale trecutului, aceste embleme ale istoriei moderne și-au găsit sfârșitul violent în condiții neelucidate. The Daily Net trece în revistă pierderile care au șocat lumea, precum și necunoscutele care le înconjoară și în prezent.

Amelia Earhart

Una dintre cele mai mari enigme ale timpurilor noastre, dispariția acestei femei curajoase continuă să suscite fascinație, iar căutările unor indicii sau rămășițe nu au încetat niciodată. Earhart a fost prima femeie care a zburat singură cu avionul peste Atlantic, iar scrierile sale erau atât de influente, încât a fost desemnată membru asociat al universității americane Purdue, iar colaborarea sa cu Partidul Național al Femeilor era o sursă de inspirație pentru emanciparea tinerelor. Earhart a fost și unul dintre primii suporteri ai Amendamentului Drepturilor Egale.
În 1937, în timpul expediției prin care urma să facă înconjurul lumii, avionul Lockheed Model 10-E Electra a dispărut de pe ruta din Pacific. Nu a fost găsită nicio epavă și nimeni nu știe exact ce s-a întâmplat cu ea.
Potrivit uneia dintre teorii, aparatul bimotor s-a prăbuşit în iulie 1937 în Pacific, pe un atol cunoscut în trecut sub numele de Gardner Island, acum denumit Nikumaroro, aparţinând Republicii Kiribati.

În 1940, o expediţie britanică a descoperit pe această insulă un craniu uman, oase, un pantof de femeie, un etui pentru sextant şi o sticlă de Benedictine. Rămăşiţele au fost expediate în Fiji şi examinate în anul următor de David W. Hoodless, un profesor de anatomie. Acesta a concluzionat că osemintele aparţineau unui bărbat scund. Misterul a fost accentuat după ce rămăşiţele au fost ulterior rătăcite.
Aproape 80 de ani mai târziu, Richard Jantz a utilizat un program de calculator numit Fordisc pentru a reanaliza cercetările întreprinse de Hoodless.

El a studiat și hainele Ameliei pentru a determina dacă rămăşiţele găsite corespund în procent de peste 99% aviatoarei. „Analiza susţine cu tărie concluzia că osemintele din Nikumaroro sunt ale Ameliei Earhart”, a concluzionat Jantz. Interpretarea greşită din cadrul cercetărilor anterioare se explică prin faptul că „antropologia medico-legală nu era îndeajuns de dezvoltată la începutul secolului XX”, a spus el.

Elizabeth Short

Actrița a devenit celebră, iar frumusețea sa a fost apreciată abia după moartea violentă care a șocat America. Crima care a provocat dispariția sa rămâne una dintre cele mai brutale și mai șocante din istorie. Short avea 22 de ani când a fost ucisă cu sălbăticie la Los Angeles, în 1947.

Cadavrul secționat în două a fost găsit pe marginea unei străzi, iar poliția nu a reușit niciodată să rezolve acest caz. Chipul desfigurat al actriței purta semnele sfârșitului crunt de care ea a avut parte, criminalul tăindu-i cu cuțitul colțurile gurii.
Pentru a alimenta interesul uriaș al publicului pentru actrița care până atunci nu devenise o vedetă, presa a numit-o ”Black Dahlia/Dalia Neagră”, o poreclă care avea să dăinuie de-a lungul timpului.

Marilyn Monroe

Emblema anilor '50, considerată un simbol al frumuseții și al libertății feminine, Marilyn a devenit cea mai dorită femeie din America. Relațiile ei cu președintele John F. Kennedy și cu fratele acestuia, Robeert, sunt acum de notorietate, dar la vremea aceea risca să provoace un cutremur politic intern și pe plan extern.
Marilyn Monroe a murit la 5 august 1962, în urma unei supradoze de barbiturice, iar decesul a fost încadrat oficial ca sinucidere, dar unii sunt convinși că ea a fost ucisă de Mafie ca răzbunare împotriva fraților Kennedy, alții cred că a fost eliminată de serviciile secrete pentru că aflase prea multe lucruri sensibile.

Prințesa Diana

Una dintre cele mai iubite femei din istorie, Lady Di și-a folosit statutul pentru a se implica în multe acțiuni caritabile și sociale, de la lupta împotriva SIDA și a cancerului la deminarea fostelor zone de conflict. În ciuda destrămării mariajului său cu Prințul Charles, Diana a reușit să-și crească așa cum se cuvine cei doi băieți, lăsând în urmă o moștenire de neuitat. A cucerit dragostea oamenilor, dar nu și respectul presei care a urmărit-o permanent cu aviditate.
Moartea sa, în 1997, în accidentul rutier produs în tunelul Pont de l'Alma din Paris, a șocat întreaga lume, generând mai multe teorii ale conspirației despre implicarea casei regale britanice sau a serviciilor secrete în producerea acestui eveniment.

Indira Gandhi

Al treilea prim-ministru al Indiei, cunoscută pentru schimbările profunde pe care le-a produs în politica și în societatea acestui stat, Indira Gandhi și-a atras o adversitate puternică atunci când a orchestrat Operațiunea Blue Star, între 1 și 8 august 1984, prin care i-a scos pe liderul religios Jarnail Singh Bhindranwale și militanții săi din clădirile pe care le ocupaseră în Amritsar, Punjab, dar și pentru instituirea stării de urgență.

Asasinarea sa de către propriile gărzi de securitate a șocat întreaga țară. Pe 31 octombrie 1984, doi dintre bodyguarzii premierului, Satwant Singh și Beant Singh, au împușcat-o în grădina reședinței sale din New Delhi, fiind atinsă de 30 din cele 31 de gloanțe trase spre ea.
Cei doi asasini au aruncat armele și s-au predat, fiind ulterior acuzați pentru conspirație și ucidere și condamnați la moarte prin spânzurare. Uciderea Indirei Ghandi a dus la represalii împotriva comunității religioase Sikh, milioane de adepți fiind nevoiți să se mute, iar 3.000 au fost uciși în timpul revoltelor anti-sikh care au izbucnit în India.

Benazir Bhutto

Prima femeie care a deținut funcția de premier într-un stat musulman, militantă a democrației în Pakistan, Benazir Bhutto a fost din 1988 până în 1990 și din 1993 până în 1996 prim-ministru al acestui stat, dar a avut de suferit după ce a fost sistematic acuzată că reprezintă interese străine în țara sa.
Întoarsă din exil în octombrie 2007, ea a devenit liderul opoziției politice. Pe 27 decembrie 2007 a fost victima unui atentat sinucigaș cu bombă, în cursul unei manifestații electorale.

După ce s-a adresat mulțimii din Rawalpindi, ea a fost împușcată, apoi un atentator sinucigaș s-a aruncat în aer. Benazir și alți 24 de oameni și-au pierdut viața. Cu două luni înainte de uciderea sa, supraviețuise unor tentative de asasinat. Mai multe teorii au învăluit acest eveniment. În 2012, comisia de anchetă a concluzionat că mai multe grupări de militanți au pus la cale asasinatul, dar un an mai târziu procurorul care a întocmit raportul, Zulfikar Ali, a fost la rândul lui asasinat.
Mulți își doreau în Pakistan moartea lui Benazir Bhutto, uciderea sa fiind avantajoasă pentru toate cercurile militare puternice și pentru fundamentaliști islamici pe care ea îi combătuse.

Natalie Wood

Moartea actriței, survenită în 1981 în condiții neclare, a rămas neelucidată și încă suscită semne de întrebare. Conform anchetei iniţiale, Natalie Wood şi cel de-al doilea ei soţ, Robert Wagner, au decis să-şi petreacă weeekend-ul de după Ziua Recunoştinţei la bordul iahtului lor de agrement „Splendour”, în compania unui invitat, actorul Christopher Walken. Ei au mâncat într-un restaurant de pe chei, înainte de a urca la bordul vasului ca să ciocnească un pahar, în momentul în care o dispută violentă ar fi izbucnit între Wagner şi Walken. Natalie Wood a plecat de pe puntea vasului, îndreptându-se spre cabina principală, dar când Wagner a intrat în cabină, la puţin timp după incident şi când cei doi bărbaţi se calmaseră, actriţa nu era acolo. Se pare că ea urcase din nou pe punte, pentru a lansa la apă o barcă pneumatică.

Actriţa a fost găsită înecată. La autopsie au fost descoperite mai multe lovituri pe corpul actriței, dar și o julitură pe obrazul stâng.
Cazul a fost închis și redeschis 30 de ani mai târziu, în 2011, dar poliția din Los Angeles a anunțat că nu au descoperit nicio dovadă care să sprijine ipoteza comiterii unei crime. Într-un nou raport de autopsie publicat în 2013, cauza morţii actriţei a fost schimbată în „moarte prin înec şi alţi factori necunoscuţi”.
În februarie 2018, poliția l-a numit pe soţul actriței, Robert Wagner, „persoană de interes” în acest caz.

„Ceea ce vreau să spun este că ştim acum că [Wagner] a fost ultima persoană care a fost cu Natalie înainte ca aceasta să dispară"”, a spus şeriful comitatului Los Angeles, locotenentul John Corina, pentru emisiunea „48 Hours”. Potrivit CBS, actorul Robert Wagner, în vârstă de 87 de ani, a refuzat să vorbească cu anchetatorii.

Sylvia Plath

Una dintre cele mai controversate figuri ale literaturii americane, Plath a fost poetă, nuvelistă și scriitoare de proză scurtă. A trecut prin mai multe relații nefericite și a suferit de depresie. Devenise lidera curentului poeziei confesionale și își dusese stilul la perfecțiune, abordând îndeosebi teme precum moartea și tristețea.
După ce a încercat în mai multe rânduri să se sinucidă, ea a fost găsită fără suflare în 1963.

Conform anchetei, ea și-a pus capul în cuptor după ce a pornit gazele, moartea fiind provocată de intoxicarea cu monoxid de carbon.
Mulți cred că ea nu a vrut să se sinucidă ci ar fi pus la cale un „joc” morbid - Path și-a întrebat un vecin la ce oră se întoarce acasă și i-a lăsat un bilet prin care îl ruga să-l sune pe doctorul ei, astfel că apelul ar fi avut loc la ora la care ea se pornea gazul, dând o șansă pentru a fi găsită.

Sursa: eva.ro

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.11.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Război și Pace, Stra...

18.11.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alte alegeri, cam ac...

15.11.2024 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Supărările și demnit...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md