Fără scaune goale în avion. Companiile aeriene nu susțin măsura și spun că prețul biletelor ar putea crește semnificativ
Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) susține purtarea măștilor de către pasageri și echipaje la bordul aeronavelor, însă nu acceptă impunerea măsurilor de distanțare socială care ar lăsa scaunele din mijloc neocupate. IATA susține că un loc distanță între doi pasageri nu va oferi o separare de 1 - 2m, așa cum recomandă autoritățile, lățimea medie a scaunului fiind mai mică de 50 cm, iar prețul biletelor ar putea exploda. „Epoca călătoriilor accesibile va lua sfârșit”, se arată într-un comunicat de presă.
Solicitarea de măsuri de distanțare socială la bordul aeronavelor ar schimba fundamental economia aviației prin reducerea factorului de încărcare maximă la 62%. Aceasta este cu mult sub media factorului de încărcare al industriei, de 77%. Cu mai puține locuri vândute, prețul biletelor ar crește brusc. „Față de 2019, tarifele aeriene ar trebui să crească dramatic - între 43% și 54% în funcție de regiune”, precizează Asociația Internațională a Transportului Aerian.
Alexandre de Juniac, Director General și CEO al IATA, declară că „Mediul din cabina aeronavelor face dificilă, în mod natural, transmiterea virusurilor. Astfel se explică numărul redus de cazuri de infectare la bord. Scopul nostru imediat este de a crește suplimentar siguranța în aeronave, astfel încât pasagerii și echipajele să revină cu încredere la călătoria cu avionul. Screeningul, acoperirea feței și măștile de protecție sunt măsuri pe care le recomandăm. Însă păstrarea scaunul din mijloc neocupat, nu este o soluție.”
Măsuri propuse pentru reducerea riscului de transmitere al virusului Sar-Cov-2, la bordul aeronavelor
IATA recomandă pasagerilor purtarea măștilor la bordul aeronavelor și purtarea obligatorie a măștii de către personalul de bord.
Pe lângă acoperirea feței sunt propuse și alte măsuri temporare de biosecuritate:
-măsurarea temperaturii înainte de îmbarcare;
-îmbarcare și debarcare care reduce contactul cu alți pasageri sau cu echipajul avionului;
-limitarea mișcării în cabină în timpul zborului;
-igienizarea frecventă a cabinei;
-proceduri de catering simplificate care reduc circulația echipajului și interacțiunea cu pasagerii.
De asemenea, IATA precizează că testarea pentru boala COVID-19 sau pașapoartele de imunitate ar putea fi, de asemenea, incluse ca măsuri temporare de biosecuritate.
IATA nu recomandă restricționarea utilizării „scaunului mijlociu” pentru a crea distanțare socială în timpul aeronavei. Dovada, deși este limitată, sugerează că riscul de transmitere a virusului la bordul aeronavelor este scăzut chiar și fără măsuri speciale.
Sursa: digi24.ro
Pedepse mai mici pentru corupția demnitarilor? Ministerul Justiției acuză PA de manipulare și inducere în eroare a publicului: „Este regretabil modul tendențios de a justifica rata sentințelor de încetare prin modificările legislative”
TOP ZECE state în care R. Moldova exportă cele mai multe produse: În România vindem aproape o treime din bunurile autohtone, iar SUA îi suflă Rusiei în ceafă
VIDEO // Unii locuitori din Copanca vor să rămână pe ÎNTUNERIC. Aceștia au blocat lucrările de instalare a pilonilor de electricitate, pentru ca localitatea să fie conectată la „Premier Energy”: „Руки прочь! Noi nu vrem lumină, nu am cerut ajutor”